I går eftermiddag blev Elisabeth Madsen Danmarksmester i Skills 2020.
Elisabeth Madsen, der stammer fra Vindblæs, har deltaget i en 3 dages konkurrence i Bella Center på Amager, hvor de startede med at være 10 kokkeelever fra hele landet. I den indledende runde skulle de på 7 timer lave en tre retters menu til 12 personer.
Fredag aften blev det offentliggjort, hvem der gik videre i finalen. De 5 finalister, der gik videre til lørdagens finale, fik udleveret opgaven til finalen fredag aften, så de havde fra fredag aften til lørdag morgen kl. 6 til at få rettet opskrifterne til. På forhånd havde deltagerne fået udleveret råvareliste, opgave med specifikke krav til retterne, som de skulle lave opskrifter ud fra.
Fredag aften må dommerne lave 30% om på hele opgaven. De fik også en råvareliste med råvarer, som de har til rådighed på finaledagen.
Dommerne i konkurrencen var Christian Wellendorf, som blev Bocuse d'or verdensmester sammen med Kenneth Toft Hansen fra Svinkløv Badehotel. Tommy Jespersen, som er køkkenchef på Falsled Kro og Anne Bruun Jessen, som er køkkenchef på Nord landet på Bornholm. De er alle tre på kokke landsholdet.
Elisabeth har siden hun gik i folkeskolen forfulgt sin drøm om at blive kok. Hun gik i 2016 direkte fra 9. klasse på Toppedalskolen og i lære i Musikkens Spisehus på havnefronten i Aalborg.