Torsdag d. 28. oktober 2021 - �rgang 16

Kirsten Moesgaard væltet som næstformand

28-06-2021

Et flertal i Teknik- og Miljøudvalget besluttede i dag at Kirsten Moesgaard har brudt sin tavshedspligt i udvalget, og derfor fratog de hendes næstformandspost. Ny næstformand er Lars Andresen (V).

Af Jacob Dalgaard

Kirsten Moesgaard er færdig som næstformand for Teknik- og Miljøudvalget. Det er resultatet af dagens møde i udvalget, hvor den socialdemokratiske formand, Anders Kjær Kristensen, ønskede sagen til afstemning. 

Af mødereferatet fremgår det, at Kirsten Moesgaard beklager, at hun har refereret Svend Jørgensen i en artikel i Nordjyske, og hun bekræftede, at det ikke var Svend Jørgsensen, der bragte det såkaldte "grønne område" i Løgstør frem på det møde, som hun henviser til i artiklen fra 9. maj i år. 

Beklagelsen mildnede dog ikke resten af udvalget bestående af Anders Kjær Kristensen (S), Mikael Toft (S), Lars Andresen (V), Jens Lauritzen (V), Henrik Dalgaard (K), Svend Jørgensen (K). De stemte alle for at hun har brudt sin tavshedspligt ved at referere andres udtalelser fra et lukket møde. 

Bagefter stemte udvalget igen. Denne gang om Kirsten Moesgaard kunne fortsætte som næstformand. Det mente et flertal bestående af Anders Kjær Kristensen, Mikael Toft, Lars Andresen og Jens Lauritzen ikke at hun kunne. Kirsten Moesgaard stemte modsat, mens de to konservative medlemmer i denne sag undlod at stemme. 

Kirsten Moesgaard ønsker nu at få sagen behandlet i byrådet. 

Svend Jørgensen, Henrik Dalgaard og Kirsten Moesgaard undlod også alle at stemme, da der efterfølgende skulle vælges ny næstformand. Valget faldt på Lars Andresen (V) fra Hvalpsund.  

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!