Lørdag d. 13. august 2022 - Årgang 17
Oudrup Kirke

Kirkerne holder jul med begrænset adgang

22-12-2021

Sidste år blev alle julegudstjenester aflyst i sidste øjeblik. Men i år er der udsigt til at man igen kan høre juleevangeliet i kirken juleaften.

Af Jacob Dalgaard

Der bliver dog ikke plads til alle i kirken juleaften, der traditionelt er årets største tilløbsstykke i kirkerne sammen med konfirmationerne. De nye restriktioner, der blev indført i søndags, betyder, at kirkerne ikke kan fyldes op. 

Regeringen og et flertal bestående af V, DF, SF, RV, EL, K og LA har indført et arealkrav i kirkerne, der betyder, at der kun må være én person pr. 2 kvadratmeter i kirkerne. Det betyder, at der i en kirke på 200 kvadratmeter kun må være 100 personer. 

Det har fået nogle kirker til at udstede billetter til juleaften, så der kun er adgang for dem, der har fået en billet. Det er tilfældet i blandt andet Næsborg, Salling, Oudrup, Vindblæs, Vilsted, Ranum og Malle kirker. 

Andre steder kan man blot møde op og håbe på at nå ind, før loftet for antal deltagere er nået. Sådan vil det være i Løgstør, Aggersborg, Kornum og Løgsted kirker, hvor dørene juleaften først åbnes en halv time før gudstjenesternes start.

I Overlade har man helt valgt at se bort fra kirken juleaften for at sikre plads til flere "kirkegængere". Gudstjenesten er flyttet i Overlade Hallen, hvor der ikke forventes at blive problemer med at overholde arealkravet, som stadig gælder. Til gengæld vil der her være krav om forevisning af coronapas.   

Med de seneste restriktioner indføres der også krav om brug af mundbind eller visir for alle fra 12 år og opefter, når man ankommer til kirken, og når man forlader den igen. Sundhedsmyndighederne anbefaler desuden, at man specifikt juleaften også beholder mundbindet, mens man sidder ned - også når man synger med på salmerne. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!