Torsdag d. 12. december 2019 - �rgang 14
Peter Tølbøll Hansen (t.v.) og Morten Nøhr

Kimbrer Computer vinder Aars Erhvervsråds Foretagsomhedspris 2017

01-04-2017

Kimbrer Computer har igennem sine 21 leveår oplevet massiv fremgang. Det, der startede som en lille iværksættervirksomhed, er nu med de to direktører Peter Tølbøll Hansen og Morten Nøhr i spidsen, blevet til en succesrig virksomhed, der har oplevet stor vækst. De to direktører fik i går overrakt Aars Erhvervsråds Foretagsomhedspris 2017 af formand Lars Thomsen fra Jutlander Bank til generalforsamlingen for Aars Erhvervsråd.

Kimbrer Computer er en virksomhed, der køber IT server-systemer og hardware, som de skiller ad og sælger videre - enten ombygget eller som reservedele. Peter og Mortens forretning bygger på en kombination af nyt og brugt, men de sørger altid for, at tingene er som nye. Dette gøres blandt andet ved valide aftestninger inden leverance.

Det vigtigste for de to direktører er, at kunden opfatter varen som så god som ny. Det er derfor heller ikke helt tilfældigt, at de bruger mange
ressourcer på pæn og ny emballage, så kunden ikke tænker over, at varen skulle være brugt. En anden ting, de går ind for er hurtig levering og god bytteservice, og som Morten siger: ”En aftale er en aftale”.

Kimbrer Computer handler i stort set alle lande over hele verden. Peter og Mortens eventyr startede i 1995, hvor de begge arbejdede i IT-firmaet ComInvest i Aalborg. De har altid haft en iværksætter i maven, og tænkte at de måtte kunne gøre det bedre selv. Derfor tog de springet og opstartede Kimbrer Computer i 1995.

Virksomheden var beliggende på Kirketorvet i Aars, hvor der var tre små kontorer og fire medarbejdere dem selv inklusive. Kontorbygningen var omkring 75 m2. Lager var der ikke rigtig noget af, men de havde dog et lille skur til opmagasinering. Dengang var de overbeviste om, at de nok ikke skulle være flere end fem medarbejdere i alt, men det skulle vise sig at blive anderledes.

Det gik nemlig så godt for Kimbrer Computer, at de allerede i 1998 måtte flytte op på Løgstørvej i Aars, hvor de fik 300 m2 lager og 200 m2 kontor til rådighed. De havde dog fortsat vokseværk og rykkede i 2000 videre til nye lokaler i Himmerlandsparken, hvor de med 450 m2 kontor og 450 m2 lager var sikre på, at det måtte de kunne klare sig med. Derfor satte de bygningen fint i stand.

I de følgende år gik det dog så godt for Kimbrer Computer, at de igen måtte tænke på at udvide. De gik med tanker om at bygge selv, men fandt den bygning på Messevej 12, hvor de i dag har til huse med nye, flotte lokaler designet af arkitektfirmaet Bjørk og Maigaard fra Aalborg. De måtte gennem et år flytte rundt i forskellige dele af bygningen i takt med, at lokalerne blev gjort klar til brug.

Kimbrer Computer er, som Peter selv beskriver det, gået fra at være et lille 2-mands firma til i dag at omfatte 25 mand, altså en vækst på én medarbejder om året i gennemsnit.

Kimbrer Computer har også gjort sig bemærket som investor i byen, hvor de med istandsættelser er med til at gøre det attraktivt for virksomheder at komme til Aars. De har blandt andet istandsat bygningen i Himmerlandsparken, hvor LMO nu er lejere, men også deres egen bygning på Messevej udlejer de. Her huserer eksempelvis firmaerne FTE og Nordic C .

For både Peter og Morten har der ikke været nogen tvivl om, at det var Aars, de skulle investere i. De kommer begge fra Haubro lige
uden for Aars, så Vesthimmerland har altid været en del af deres liv.

Væksten i Kimbrer Computer er heller ikke gået ubemærket hen uden for Aars. I tre år i træk fra 2000-2003 vandt de nemlig en Børsens Gazellepris for at været en hurtigt-voksende virksomhed som minimum har fordoblet sin omsætning over en fireårig periode. I 2015 og 2016 vandt de igen to Gazellepriser.

Også bladet Computerworlds IT-komet undersøgelse har øjnene rettet mod Kimbrer Computer, hvor de i 2016 lå på en delt andenplads for landets bedste IT-virksomhed ud af hele 1089 kandidater. Men flottest af alt var det, at de fik førstepladsen som den dygtigste ITforhandler
i hele Danmark. Derfor er det også nærliggende, at det var Kimbrer Computer, der løb med årets Aars Erhvervsråds Foretagsomhedspris grundet deres store succes og deres initiativrighed i Aars.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!