Tirsdag d. 11. maj 2021 - �rgang 16

Karaktergivning i 7. klasse kommer nu også til Aars

15-11-2019

En dispensation på Løgstør Skole spreder sig nu til Østermarksskolen i Aars.

Løgstør Skole har i en treårig forsøgsperiode fået lov til at give karakterer til elever i 7. klasse. Det har fra skolens side været en succes, og tidligere på året fik skolen lov til at fortsætte ordningen i dette skoleår og yderligere tre år.

Nu har Østermarksskolen i Aars ansøgt Børne- og Familieudvalget om at indføre samme ordning. I ansøgningen skriver skoleleder Solveig Ø. Kristensen og viceleder Karen Bech, at de unge kan have svært ved at have et realistisk billede af deres egen faglighed og øvrige kompetencer omkring uddannelsesparatvurderingerne i 8. klasse.

- Ved at indføre karaktergivning allerede i 7. klasse tror vi på, at elever og forældre vil kunne få et mere motiverende forløb, så uddannelsesparathedsvurderinger vil blive mere meningsfuld, når den udfyldes i 8. klasse, lyder argumentet i ansøgningen.

Et flertal i i Børne- og Familieudvalget har imødekommet skolens ansøgning, mens Rasmus Vetter fra Socialdemokratiet og Niels Heebøll fra SF stemte imod.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!