Kanalfogedens Køkken er blevet optaget i den prestigefyldte gastronomiguide White Guide, der hvert år udgiver en guide til Danmarks bedste restauranter. Kun 19 restauranter i Nordjylland er udtaget.
Optagelsen i White Guide er en flot anerkendelse af 31-årige forpagter Karen Skovbøll Jensens daglige arbejde i Kanalfogedens Køkken, hvor friske råvarer og enkle retter er det bærende element i hendes madfilosofi.
Det er den anden danske udgivelse fra White Guide, der oprindeligt er svensk og bliver udgivet i Sverige for 11. gang i år, og her har man fundet plads til Kanalfogedens Køkken på baggrund af en anmelders anonyme visit sidste år.
De første forlydender om mulig optagelse i White Guide fik Karen Skovbøll Jensen, der bl.a. har en fortid som kok på D’Angleterre i København, tilbage i efteråret. Her modtog hun en mail fra udgiverne om at Kanalfogedens Køkken var kommet i betragtning til at komme med i guiden. Den 11. februar kom den endelige besked om optagelsen, og hun er fast besluttet på at bevise at hendes plads i bogen er velfortjent.
”Nu, vi er blevet optaget i White Guide, begynder det hårde arbejde for alvor. Vi må formode, at folk kommer hertil med en større forventning end de gjorde før, så det er vigtigt at vi opretholder vores høje niveau og kvalitet, så vi kan leve op til at være med i så fint et selskab,” siger Karen Skovbøll Jensen, der overtog forpagtningen af restauranten i 2013.