Mandag d. 15. august 2022 - Årgang 17
Kridthuset i Løgstør vil gerne have 2 ekstra vuggestuepladser, mens naboen har 5 ledige vuggestuepladser.

Kamp om vuggestuebørn i Løgstør

03-08-2022

Daginstitutionen Kridthuset i Løgstør har venteliste i sin vuggestue og ønsker at udvide, mens vuggestuen i Sneglehuset på den anden side af vejen har 5 ledige pladser.

Af Jacob Dalgaard

Vesthimmerlands Kommune har to vuggestuer i Løgstør, som begge ligger på Bøgevej i henholdsvis Sneglehuset og Kridthuset. Sneglehuset har 20 pladser, hvoraf de 5 er ledige. Kridthuset har 12 pladser - men har venteliste. Derfor har bestyrelsen for Kridthuset henvendt sig til Vesthimmerlands Kommune med et ønske om at blive opnormeret til 14 pladser, hvilket både lederen og personalet bakker op om. 

Forvaltningen har dog i første omgang afvist ansøgningen med den begrundelse, at der allerede er ledige vuggestuepladser i byen. En udvidelse af pladserne i vuggestuen i Kridthuset vil øge antallet af vuggestuepladser i Løgstør, hvilket vil påvirke dagplejen i området, hvis vuggestuepladserne fyldes op.

Det bliver nu en politisk sag at træffe afgørelse om Kridthusets ansøgning. 

Børne- og Familieudvalget tager sagen op torsdag den 11. august, hvor de enten kan stadfæste forvaltningens afslag eller vælge at omfordele de eksisterende vuggestuepladser i Løgstør, så begge institutioner eksempelvis får 16 pladser. Sidstnævnte løsningsforslag vil dog først kræve en høring i hos medarbejdere og bestyrelse i Sneglehuset.

Kridthuset søgte i 2018 om etablering af 20 vuggestuerpladser men fik kun lov at etablere 12. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!