Onsdag d. 26. februar 2020 - �rgang 15
Arkivfoto

Kæmpe ”Folkemøde For Unge” i Vesthimmerland

06-09-2019

Torsdag den 19. september inviterer Vesthimmerland til ”Folkemøde For Unge” i Aars Anlæg med fokus på fællesskabsfølelse og karrieremuligheder.

De fleste kender det store politiske folkemøde på Bornholm, men i Vesthimmerland går man med inspiration fra Bornholm nye veje for at inspirere de unge mennesker i kommunen.

Med stor opbakning fra Vesthimmerlands erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner kan ca. 2000 unge se frem til 100 workshops, hvor målet er at gøre de unge i Vesthimmerland mere vidende og bevidste om mulighederne for uddannelse og job i hjemkommunen på en dag med fællesskabet i fokus. Alle 7., 8., 9. og 10. klasser er inviteret sammen med alle 1. års studerende på ungdomsuddannelserne.

- Med ”Folkemødet For Unge” arrangementet får vi gjort de unge opmærksomme på, hvor mange muligheder, der faktisk er for uddannelse og job her i Vesthimmerland. Samtidig får de unge en større berøringsflade med andre unge, og får derved også en større fællesskabsfølelse, siger Inger Nielsen, udvalgsformand for Børne- og Familieudvalget i Vesthimmerlands Kommune, inden hun kommer med et lille håb for fremtiden:

- Jeg håber også, at rigtig mange unge med dette arrangement får lyst til at være med til at udvikle Vesthimmerland fortsat.

Til Folkemødet vil de unge blive sendt rundt i Aars Anlæg til fire forskellige workshops, hvor virksomheder og uddannelsesinstitutioner sætter fokus på netop deres karriere- eller uddannelsesmulighed. Og her er opbakningen altså 100 workshops fra hele Vesthimmerland.

Leder af UNGvesthimmerland, Erik Pedersen, udtaler:

- Folkemødet for unge handler om, at de unge får en bredere forståelse af de ungdomsuddannelses-, beskæftigelses- og uddannelsesmuligheder, som forefindes i Vesthimmerlands Kommune. Endvidere har Folkemødet et socialt mål, da unge som har et stærkt socialt netværk lykkes bedre med uddannelse og beskæftigelse. Sidst handler Folkemødet også om at dyrke det store fællesskab mellem virksomheder og ungdomsuddannelser.

Hos Erhverv Væksthimmerland glæder erhvervschef Dan Skovgaard sig over den store opbakning til folkemødet, der afholdes for anden gang efter debuten i 2017.

- Det handler naturligvis om bosætning og tiltrækning/fastholdelse af arbejdskraft, og ”Folkemødet For Unge” står ikke alene, men er et af flere rigtig spændende initiativer som igangsættes her i Vesthimmerland. Tilsammen efterlader det forhåbentligt et indtryk af en både bosætnings- og erhvervsvenlig kommune, hvor det er attraktivt at bo og arbejde, siger Dan Skovgaard og slutter:

- Jeg ser frem til, at det bliver en både sjov, spændende og lærerig dag med masser af glade og nysgerrige unge mennesker på pladsen, der med de mange telte og deltagere kommer til at summe af liv.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!