Lørdag d. 13. august 2022 - Årgang 17
Arkivfoto

Juleskibet er blevet aflyst

08-12-2021

Helt til det sidste er der blevet håbet på og arbejdet ud fra, at Løgstør kunne holde fast i en gammel og stolt tradition; juleskibets ankomst til Løgstør. Men det sker ikke.

”Lige nu lyder udmeldingen, at der opfordres til, at elever holder lang juleferie fra næste uge og sendes hjem fra skole. Vi forventer, at denne udmelding bliver bekræftet til det officielle pressemøde i aften. Så synes vi ikke, at vi kan forsvare at holde et stort arrangement for lige præcis denne målgruppe få dage forinden. Det vigtigste lige nu er, at vi stadig passer på hinanden,” melder Louise Thisgaard Sieker, der blandt andre står bag arrangementet. 

Alle aktører bakker op om beslutningen og er enige om, at det er sådan det må være lige nu.       

Jubilæum og traditioner 
Juleskibet er centrum for verdens ældste juleskibsshow, og har været en tradition helt tilbage til 1964. En af de store kræfter bag juleskibet er den tidligere bager Keld Dal, der også kunne holde 50 års jubilæum med juleskibet i år. 

”Planen var, at jeg skulle overrække ham en kurv og takke ham for den store indsats, han har lagt i juleskibet de sidste mange, mange år. Det er ærgerligt, at han ikke kunne få den officielle anerkendelse, som han har fortjent,” fortæller Louise Thisgaard Sieker, som overtager ansvaret for juleskibet efter Keld Dal. 

Keld Dal er ikke den eneste, der går glip af at blive hædret på dagen. Traditionen tro er der også tre ildsjæle, der får ”En gylden kringle” overrakt, mens børnene spændt venter på juleskibets ankomst. I år skulle anerkendelsen være gået til Silje Johansen, formand for Borgerforeningen i Skarp Salling, Lars Borregaard, Halinspektør i Ranum Multikulturhus, og Harald Welling, keramikkunstner. Fælles for de tre ildsjæle kan det siges, at de er personer, der får ting til at ske, og de sætter alle tre et tydeligt aftryk i deres lokale miljø. 

Byen lukker ikke ned
”Vores kunder handler heldigvis stadig lokalt, og det skal de have lyst til at blive ved med – vi står klar nede i butikkerne, og alle butikkerne er fyldt med gode julegaver. Vi glæder os til at tage imod kunderne, som trygt kan handle alle dage frem til jul,” forsikrer Bettina Højslet, der er formand for Løgstør Handel. 
Der vil stadig være Muslingetog, nissepar og julemusik i weekenderne frem til jul. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!