Fredag d. 27. maj 2022 - Årgang 17
Jimmy Støttrup Jensen

Jimmy Støttrup og de store sko

17-01-2022

Det kom som et chok, da tidligere borgmester Jens Lauritzen blev stemt ud af byrådet til fordel for yngre kandidater. Jimmy Støttrup Jensen er én af hans banemænd, og han er ydmyg overfor den rolle, som han nu har indtaget i byrådet.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Jimmy Støttrup Jensen blev for få år siden af sin arbejdsplads LOGSTOR - det nuværende Kingspan - stillet overfor hele tre valgmuligheder. Enten kunne han blive fyret, eller han kunne rykke til virksomhedens afdeling i Polen til polsk løn. Den tredje mulighed var at skifte arbejdsopgaverne med logistik ud med en titel som projektleder.

Han valgte det sidste og sidder nu og koordinerer nogle af koncernens største projekter til mange millioner kroner. Arbejdet har dog ikke forhindret ham i at fortsætte sit mangeårige engagement i det lokale foreningsliv, hvor hans navn ofte figurerer, uanset om det gælder Løgstør Turistforening, Løgstør Open Air, byfest, Løgstør Idrætsforening eller Løgstør Badmintonklub. Han er også ophavsmand til flere af de musik- og foredragsevents, der afholdes i Lanternen.

I 2021 sagde han også ja, da han blev opfordret til at stille op til byrådet. Jimmy er single og har derfor ekstra tid at investere i sine interesser. Kommunens ve og vel er én af disse interesser.

- Jeg har en oprigtig bekymring for, hvordan vi (Vesthimmerland, red.) skal klare os som kommune. Det bliver en knivskarp konkurrence mellem kommunerne, og selv om vi de senere år har haft en fornuftig økonomi, er vi ikke en rig kommune, siger Jimmy Støttrup Jensen, der gik ind i valgkampen med underbyggede argumenter og en pragmatisk tilgang til kommunens udfordringer. 

Store sko at udfylde

Det faldt vælgerne for. 212 personlige stemmer gav ham et fortræffeligt valg, der samtidig sendte Venstres tidligere borgmester hjem på gården i Engelstrup med et uventet og ufrivilligt farvel til politik. Jimmy Støttrup er ikke i tvivl om, at både hans og Benny Hansens mange stemmer i Løgstør-området har kostet Jens Lauritzen hans mandat, og da Jimmy efter konstitueringen tilmed fik Jens Lauritzens plads i Teknik- og Miljøudvalget er han klar over, at det er store sko han skal udfylde som byrådspolitiker. 

Jimmy har også fået en plads i Beskæftigelsesudvalget, som med knap 800 millioner kroner udgør en betragtelig del af Vesthimmerlands Kommunes budget. Her får projektlederen mulighed for at prøve sine evner af i det politiske landskab. Men ambitionerne er på plads:

- Hvis vi kan nedbringe budgettet med 10 procent på beskæftigelosesområdet, så frigiver det en masse penge, som vi kan bruge på nogle andre ting. Meget er lovgivningsbestemt, men der er også områder, hvor vi kan påvirke nogle ting. I bedste fald kan nogle succesfulde tiltag på beskæftigelsesområdet også få nogle borgere i gang, så det også gavner sundhedsområdet, forudser Jimmy Støttrup Jensen. 

Turismen ligger i Løgstør

Turismen er et af de områder, som ligger Jimmy meget på sinde. Men det er ikke er uproblematisk emne at tage fat på. Ikke mindst har den særlige turistpulje på 800.000 kroner til Limfjordskysten i Vesthimmerlands Kommmune skabt et monster, som mange ikke er glade for, siger han. 

- Men det er jo en fantastisk ting med en pulje, som man kan skyde i nogle events, der kan give et output i den anden ende, siger Jimmy Støttrup Jensen og er ikke bange for at adressere, hvor pengene bør investeres: 

- Objektivt set er det i Løgstør turismen i vores kommune er. Det handler ikke om sognerådspolitik, for det bryder jeg mig ikke om.

Han tilføjer:

Jeg vil gerne, der sker noget i Løgstør, men vi skal acceptere og respektere vores forskellige styrker og svagheder. Alle de mennesker, der flytter til Aars og Aalestrup giver også skattekroner, som kan bruges andre steder i kommunen. 

Løgstør skal dog ikke hvile på laurbærene som turistby. Der er i hvert fald potentiale til mere. En by som Fjerritslev på den anden side af fjorden har jo endnu flere turister på besøg, når der eksempelvis holdes by night, konstaterer Jimmy Støttrup Jensen. 

Aggersund står for tur

Står det til Jimmy Støttrup alene, bliver det Aggersund, der står for tur som den næste by i rækken, der skal have lavet en udviklingsplan i Vesthimmerland. Tidligere har Hornum, Ranum, Hvalpsund og Gedsted været gennem den proces, og næstefter Aggersund bør Vester Hornum stå for tur. 

Men trafiksikkerhed bliver også en fremtrædende prioritering i hans politik. Der skal gøres noget på Sdr. Ringvej ved overgangen mellem Lanternen og det nye stadion, og han påpeger, at cykelstier i og omkring Løgstør er et "must" for at sikre de bløde trafikanter.

Valget er overstået, og Jimmy har været til sit første udvalgsmøde i begge "sine" udvalg. Nu er det tid at levere varen.

Akkurat ligesom når han står i spidsen for Løgstør IF's førstehold, hvor han er træner på 3. år. Som aktiv spiller havde han ikke nogen glorværdig karriere, men for ham har 15-20 minutters spilletid i serie 6 givet ligeså mange gode oplevelser, hvor 3. halvleg var ligeså vigtig som de to første. 

Men både som førsteholdstræner og som kommunalpolitiker tæller resultaterne, og Jimmy Støttrup Jensen er hoppet i de store sko. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!