Søndag d. 26. januar 2020 - �rgang 14

Jerk W. Langer gæstede Vester Hornum

29-09-2019

Vester Hornum Løberne havde fredag aften inviteret til foredrag med læge og forfatter Jerk W. Langer i Vester Hornum Hallen.

120 interesserede fra Vesthimmerland var mødt op og hørte om ”Det gode Liv – Hvad kan du selv gøre for at holde dig sund og rask”.

Jerk fortalte, at mange er udfordret med koniske sygdomme, som forhøjet blodtryk, kolesterol, gigt, mave- og tarmproblemer m.m. Forskning har vist, at den antiinflammatoriske livsstil, som indeholder omega-3-fedtsyrer (fiskeolie) og plantebaseret mad, er gavnligt ved inflammatoriske sygdomme. Mange oplever ved omlægning af kosten færre smerter, vægttab, bedre søvn, sundere tarmflora, og mere energi.

På sigt kan antiinflammatorisk kost være med til at forebygge, at mennesker med fx gigt får andre problemer som eksempelvis hjertekarsygdom og knoglebrud," fortalte Jerk W. Langer.

Der var ingen løftede pegefingre, men inspiration til at gøre sin kost sundere og få mere motion ind i hverdagen. Ikke alle har overskud til at omlægge deres liv på engang. Start med små skidt og få motion ind i hverdagen.  Det er bedre at være fysisk aktiv en halv time dagligt, end slet ikke at røre sig. Og det er bedre at spise grøntsager som hovedret to dage om ugen, end aldrig at spise grøntsager."

Ud over det spændende foredrag var der mulighed for at besøge forskellige udstillingsstande med brugskunst, bronze-  og støbte figurer, Aloe Vera, glaskunst m.m.  Der blev også budt på smagsprøver af nyslynget honning og Hancock øl.

Aftenen sluttede med, at Vester Hornum Løberne bød deltagerne på ”depot” beståede at flere forskellige slags kage, frugt og grøntsager.

- Det er vores indtryk, at alle have en god og hyggelig aften og gik hjem med ”stof” til eftertanke, oplyser sekretær Søren K. Gertsen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!