Onsdag d. 8. december 2021 - �rgang 16

Jens Lauritzen er ude af byrådet

17-11-2021

Tidligere borgmester i både Løgstør og Vesthimmerlands Kommune, Jens Lauritzen, blev slået af yngre kandidater og er ude af byrådet, som han har siddet i siden 1986.

Tekst og foto: Per Lyngby:

Venstre fik et fremragende valg i Vesthimmerlands Kommune, hvor partiet fastholder borgmesterpladsen til Per Bach Laursen. Til gengæld må et af de mest rutinerede medlemmer af gruppen nu se yngre kræfter tager over.

Jens Lauritzen har en fortid som borgmester i Løgstør Kommune og sidenhen som den første borgmester i Vesthimmerlands Kommune.

Tirsdag aften blev det så til et exit for den rutinerede Venstre-mand, som måtte se sig slået af yngre kræfter i kampen om de lokale stemmer i Løgstør. De to debutanter Jimmy Støttrup Jensen og Benny Hansen fik nemlig så mange personlige stemmer, at de nu er inde i byrådsvarmen.

Morten Mejdahl lå længe på vippen, men slog på målstregen Jakob Nørgaard om V's nye niende mandat.

De øvrige 6 mandater til Venstre går til Per Bach Laursen, Kurt Friis, Per Bisgaard, Lars Andresen, Inger Nielsen og Jakob Dyrmann.

Hos de Konservative kommer der et nyt medlem i byrådet, hvor Pia Buus Pindstrup ikke genopstillede. Hun afløses af 33-årige Jeppe Korreborg Pedersen, som med 568 personlig stemmer fik en kanondebut i kommunalpolitik.

I SF trak Theresa Berg Andersen to mandater med sig - de tilfalder Karen Clausager, Aars og Jane Bonnerup, Gedsted.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!