Onsdag d. 8. december 2021 - �rgang 16

Jens Jørgen Nielsen kan fejre 40 års jubilæum som taxavognmand

29-09-2021

På fredag den 1. oktober kan 73-årige Jens Jørgen Nielsen fejre 40 års jubilæums som indehaver af Løgstør Taxi.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Under den store storm i 1981, hvor den nedre del af Løgstør by var oversvømmet, kom Jens Jørgen Nielsen for alvor på arbejde. Han havde kort forinden overtaget Løgstør Taxi, og nu skulle han i sin lange 7 personers Mercedes hjælpe med at evakuere ældre borgere væk fra vandmasserne. Han kørte hele natten, og oplevelsen står i dag 40 år senere fortsat som en af de særlige begivenheder i enlang karriere som taxavognmand. 

Evakueringsindsatsen gennem Limfjordens saltvand, som stod op til bildørene, krævede en grundig rengøring af taxaen, som blot er én af mange biler i firmaet. Jens Jørgen Nielsen har ikke tal på, hvor mange køretøjer, han har haft gennem de 40 år, men han skyder på at det er mellem 50 og 60 biler 

Han er egentlig uddannet smed og arbejdede i 1970'erne for det daværende Næsborg Byg. Da det lukkede fik han job på Salling Plast. En kort overgang var han også ansat hos Falck, og her fik han smag for at køre bil. Derfor blev han også spurgt, om ikke det var noget for ham, da Kurt Harritslev ønskede at sælge Løgstør Taxi i 1981.

De mødtes over en bajer på Trend Kro, og så var den handel i hus. 

De første år kørte Jens Jørgen Nielsen mindst 100.000 kilometer om året, og selv om det er blevet færre kilometer, så har han kørt det, der svarer til rundt om jordkloden tæt på 40 gange.

Dertil kommer de mange kilometer, som hans chauffører gennem tiden har kørt. En overgang havde han 9 bevillinger. De er i dag skåret ned til tre taxabevillinger og 2 rutetilladelser. I mange år har hans kone Inger også været en aktiv del af firmaet med både kørsel og bogholderi, indtil hun stoppede af helbredsmæssige årsager.

Løgstør Rør, som i dag hedder Kingspan, har været Løgstør Taxis klart største enkeltkunde gennem Jens Jørgen Nielsens år ved rattet. Mange ture er gået til Aalborg Lufthavn, men også ordrer til Tyskland og Ajax Stadion i Holland har givet gode langture. Det samme har kørsel med søfolk til og fra Mærsks fragtskibe i den tyske havneby Bremerhafen. På de hjemlige strøg er det i høj grad kørsel for det nordjyske trafikselskab, der fylder i hverdagen.

Jens Jørgen Nielsen har også fagligt været aktiv i taxabranchen. De seneste 30 år har han siddet med i NT's entreprenørudvalg for Flextrafik, og han sidder på 38. år som formand for Taxiforeningen for Nordjylland.

I dag er Jens Jørgen Nielsen fyldt 73 år, har fire børnebørn og 2 papbørnebørn, men en pensionering står ikke lige for døren. Allerede i midten af halvfemserne havde han ellers styr på et fremtidigt generationsskifte, da genboen Allan Nielsen blev medejer. Men da Allans kone blev alvorligt syg og døde i en ung alder, ændredes planerne, og Jens Jørgen Nielsen købte den solgte ejerdel tilbage. 

Nu håber han, at hans nuværende chauffør Charlotte Petersen fra Aalestrup en dag vil overtage firmaet. 

Men indtil videre kører Jens Jørgen Nielsen videre på landevejene fra hjemmet på Viborgvej i Raunstrup, hvor taxavognmandsforretningen også har hjemme. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!