Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17
Jane Bonnerup siger farvel til Teknik- og miljøudvalget for at blive 2. viceborgmester.

Jane Bonnerup overtager job som 2. viceborgmester

22-11-2022

SF har omfordelt posterne i diverse udvalg efter Theresa Berg Andersens afgang som byrådsmedlem til fordel for en plads i Folketinget.

Af Jacob Dalgaard

Mens vi stadig venter på en regeringsdannelse og Theresa Berg Andersens fremtidige arbejdsområder på Christiansborg, er der nu lagt en plan for, hvordan tomrummet efter hende skal udfyldes i det kommunalpolitiske arbejde i Vesthimmerland. SF har nemlig lavet en indstilling, som ventes vedtaget i byrådet på torsdag. 

Af den fremgår det, at det bliver Jane Bonnerup, som afløser Theresa Berg Andersens som 2. viceborgmester i Vesthimmerland. Jane Bonnerup blev valgt ind i byrådet for et år siden, hvor hun gjorde sig bemærket ved at være den nordjyde, der sikrede sig en byrådsplads med det færreste antal personlige stemmer - nemlig 43. 

Det er dog Rasmus Vetter, som først efter kommunalvalget skiftede fra Socialdemokratiet til SF, som får den største post i rokaden. Han bliver ny formand for Beskæftigelsesudvalget. Jane Bonnerup overtager til gengæld hans plads i Teknik- og Miljøudvalget. Ny SF'er i Beskæftigelsesudvalget bliver Anna-Grethe Sperling, som også bliver det nye medlem af byrådet som erstatning for Theresa Berg Andersen. 

Når Theresa Berg Andersen som forventet også træder ud af Økonomiudvalget, overtages posten af David Rathkjen, som 1. februar i år kom i byrådet som suppleant for Karen Clausager, der udtrådte på grund af helbredsmæssige årsager.

De nye rokeringer vil træde i kraft fra 1. december 2022.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!