Tirsdag d. 18. januar 2022 - Årgang 16

Iværksættervirksomhed ser mod nye markeder og rekrutterer international kandidat

29-10-2021

Aars har fået en ny iværksættervirksomhed, UniqueBeds, der på kun et år har oplevet stor vækst. Nu ser virksomheden mod nye højder og har ansat en international kandidat gennem rekrutteringsprojektet Go Vest, med forventning om at nå ud på det tyske marked.

For virksomhedens ejere Jonas Hald og Mads Degn blev det, der det første år skulle have været en hobbyvirksomhed hurtigt til en fuldtidsbeskæftigelse. 

-    Planen var at vi skulle starte en webshop med målet om at sælge to senge om måneden det første år, og nu sidder vi her, lyder det fra Mads Degn, Partner i UniqueBeds.

Som resultat af covid-19 blev Mads sendt hjem fra sit daværende job og satte da alle kræfter ind på opbygningen af virksomheden, og så gik det stærkt. Efter genåbningen af Danmark havde virksomheden så travlt, at Mads Degn måtte sige sit job op og gå på fuld tid i UniqueBeds.
 
Fra Aarhus til mulighedernes Vesthimmerland 
Jonas og Mads startede ud med et lille kontor i en lejlighed i Århus, men virksomhedens vækst krævede mere plads. 

Mads solgte derfor sin lejlighed og rykkede virksomheden til familiesommerhuset i Vesthimmerland. UniqueBeds drives nu fra messevej 12 i Aars, hvor virksomheden også har deres showroom. 

Iværksættervirksomheden har lige fejret 1-års fødselsdag. Siden deres start har virksomheden haft vind i sejlene, og er gået fra at have en leverandør, til i dag at have mere end 16 danske leverandører, og der er flere på trapperne. 

På messevej bliver UniqueBeds kunder mødt af en virksomhed med et solidt og enkelt koncept samt en grøn ansvarsbevidsthed. 

-    Vi arbejder ud fra unikke designs med fokus på naturmaterialer. Dette gør vi for at sikre vores kunder den bedste og sundeste nats søvn, udtaler Mads Degn.

Dansk håndværk, kvalitet og bæredygtigt materialevalg er nogle af nøgleværdierne i virksomheden. Især bevidstheden om miljøet vægter højt. 

-    Vores produkter er designet med fokus på bæredygtighed og miljøet, og har fået nogle af de strengeste miljøcertificeringer, lyder det fra virksomhedsejerne. 

Lokal erhvervsservice

Da UnigueBeds rykkede til Vesthimmerland blev de kontaktet af det lokale erhvervskontor Erhverv Væksthimmerland. Gennem tilbuddet Iværksætter Væksthimmerland blev virksomheden mødt med personlig sparring og rådgivning. 

-    Vi har fået en del støtte fra erhvervskontoret og har nu også fået en mentor ind over. Det er en kæmpe fordel. Vi tager hatten af for, at der er nogen, som vil give deres viden ud gratis, konstaterer Mads Degn og forsætter: 

-    Det er en fantastisk support og opbakning man oplever fra lokalsamfundet.

Virksomhedsejerne er begejstret for den ildhu, som de er blevet mødt med. Det er blandt andet en af de afgørende grunde til, at virksomheden er kommet frem til, at de ønsker at viderebygge deres virksomhed i Vesthimmerland.  

På vej mod nye markeder 

Efter den opadgående vækst ser virksomheden allerede mod nye markeder. De tog derfor i foråret atter kontakt til Erhverv Væksthimmerland, med det formål at drøfte konkurrencedygtighed og ekspansion til nye potentielle markeder. 

Blikket blev hurtigt rettet mod Tyskland og flere Skandinaviske lande, men en ekspansion mod nye markeder kræver de rette kompetencer. 

-    Vi stillede spørgsmålstegn ved om vi kunne få de rette kvalificerede kompetencer i Vesthimmerland, og det har vi nu fundet ud af, at det ikke er et problem, forsikrer Mads Degn. 

Gennem rekrutteringsprojektet, Go Vest, ansatte de sidst på sommeren den tyske højtuddannede kandidat Johanna Hölig. 

Go Vest er et kommunalt projekt, som netop har til formål at tiltrække udenlandsk højtuddannet arbejdskraft til virksomheder i Vesthimmerlands Kommune. 

-    Målet er klart. Vi skal sikre vores lokale virksomheder adgang til kvalificeret arbejdskraft og skabe et match mellem dem og en fremtidig medarbejder, konstaterer Kirsten Heisz, Projektleder, Erhverv Væksthimmerland. 

Matchet mellem UniqueBeds og Johanna Hölig har åbnet op for nye fremtidige udsigter for virksomheden. 

-    Nu hvor vi som virksomhed begynder at blive internationale sætter vi virkelig pris på al den hjælp kommunen og Erhverv Væksthimmerland giver os. Vi havde ikke taget chancen og gået ind i Tyskland allerede nu, hvis vi ikke havde fået muligheden for at ansætte Johanna, udtaler Mads Degn. 

Johanna er ansat i fire måneder via løntilskuddet Nordjysk Vækstpilot. Lige nu er virksomhedens største mål at gøre hende lønsom for at sikre en fastansættelse, når perioden er ovre. 

Ansættelsen af Johanna skaber ikke kun mulighed for at nå ud på et nyt eksportmarked, men har også tilføjet et nyt sprog og kultur til virksomheden. 

-    Vi søgte nogle strategiske kompetencer til at undersøge et nyt marked, én som var villige til at prøve kræfter med flere forskellige opgaver, én der turde tage arbejdshandskerne på. Og det er det vi nu har fået gennem ansættelsen af Johanna, lyder det fra Mads Degn. 

Drømmen om det skandinaviske

Sammen med sin kæreste tog Johanna Hölig springet og flyttede fra det østlige Tyskland til Danmark. Gennem projektet fandt Johanna sit match, og med en bachelor i interkulturel kommunikation og en kandidat i ledelses- og organisationsstudier var hun mere end kvalificeret til jobbet hos UniqueBeds. 
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!