Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17
Fra venstre ses museumsleder Peter Hørup, formand Hans Støttrup Jensen, vinder Isabella Gersig og konkurrencens nummer 3 Ida Marie Bang.

Isabella tog den lille Nobelpris

19-11-2022

16-årige Isabella Gersig fra Ranum Efterskole vandt i dag Johannes V. Jensen og Thit Jensens Museets skrivekonkurrence for forfatterspirer under 18 år.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Der var dækket op til fest med kanapéer, vin og lidt sødt, da Johannes V. Jensen og Thit Jensens Museet i dag skulle kåre vinderen af årets skrivekonkurrence og uddele Den lille Nobelpris. Konkurrencen har grundet corona været indstillet de sidste par år, men i år kunne museets formand Hans Støttrup Jensen byde den velkommmen tilbage, og det er 7. gang museet kårer en vinder. 

30 manuskripter var blevet indsendt, og museumsleder Peter Hørup har sammen med forfatter og formand for Limfjordsegnens Litteratursamvirke Pia Grandjean Odderskov udgjort dommerkomitéen. Langt de fleste manuskripter er kommet fra Ranum Efterskole, hvoriblandt også vinderen blev fundet. Det er 16-årige Isabella Gersig, der kommer fra Aalborg og går i 10. klasse i Ranum.

Hun har skrevet en novelle med den obligatoriske titel "Over stregen". Hendes novelle handler om drengen Sebastian, der finder ud af, at han er homoseksuel, og som ender med at dræbe og begrave veninden Vera. 

Novellen har en dybere mening, og selv siger Isabella, at hun har fundet inspiration til novellen, fordi hun selv har en kammerat, der er transseksuel. Hun har ikke tidligere kastet sig ud i forfatterskab, og hun ved ikke, om det kommer til at ske igen. Men hun synes, det er sjovt, og i lørdag har hun også fået bekræftet, at hun har et talent i denne kunstart.

Med titlen følger en pengepræmie på 3.000 kroner. 2. pladsen gik til Polly Bjørk Rosenløwe fra Amager, som ved overrækkelsen var med på en videoforbindelse. 3. pladsen gik til Ida Marie Bang, som også går på Ranum Efterskole. 

Ved dagens prisoverrækkelse blev festtalen holdt af den unge forfatter Malte Tellerup, som fik sin forfatterdebut i 2017 med romanen Markløs og siden Hedeselskabet. Han fortalte sin egen historie om at blive forfatter. Dagen bød også på musikalsk islæt leveret af Jacob Kjeldsen og Magnus Schou Pedersen fra Vesthimmerlands Gymnasium & Hf.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!