Torsdag d. 28. oktober 2021 - �rgang 16

Massiv modstand mod møller forud for byrådsbeslutning

16-02-2021

En beslutning om opstilling af seks store vindmøller ved Gundersted og Blære rykker nærmere, og den lokale modstand er til at få øje på.

Af Jacob Dalgaard

Hovedstadsområdets Forsyningsselskab HOFOR vil gerne rejse 6 vindmøller med en totalhøjde på 150 meter i Bjørnstrup i Vesthimmerlands Kommune. Planerne har været i forhøring, hvilket har afstedkommet underskriftsindsamlinger, læserbreve og snesevis af høringssvar mod planerne. I alt er der indsendt 78 høringssvar til kommunen under fordebatten. 

I Økonomiudvalget har et flertal bestående af Kurt Friis Jørgensen (V), Per Bach Laursen (V) Svend Jørgensen (K), og Signe Nøhr (K) stemt for at der arbejde videre med mølleplanerne, mens Theresa Berg Andersen (SF), Doris Lauritzen (S) og Asger Andersen (S) ikke ønskede at igangsætte en planlægning. De ser hellere igangsat en ny samlet plan for den fremtidige VE-produktion i Vesthimmerlands Kommune.

Der er således lagt op til et spændende byrådsmøde på torsdag, hvor sagen skal afgøres. 

En lokal borgergruppe har i et sidste forsøg på at påvirke politikerne sendt byrådet et åbent brev, hvori de sammenligner mølleprojektet i Bjørnstrup med mølleprojektet i Malle, som blev stemt ned i 2019. Borgergruppen, som tegnes af 7 navngivne personer, påpeger, at projektet i Malle blev stemt ned, fordi der ikke var lokal opbakning. De mener derfor ikke, at projektet i Bjørnstrup er anderledes, da den lokale opbakning heller ikke her er til stede. 

Brevet kan ses her

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!