Tirsdag d. 11. maj 2021 - �rgang 16

Indsats for sygedagpengemodtagere skal ikke kaldes en "investeringscase"

07-04-2020

Det er faldet flere politikere for brystet, at en ny tidlig indsats på sygedagpengeområdet har fået en noget kold betegnelse.

Af Jacob Dalgaard

1,1 million kroner. Så meget kan Vesthimmerlands Kommune forventeligt spare årligt ved at investere i sygedagpengemodtagere. Det er byrådet enige om, men der er ikke enighed om de sproglige betegnelser.

Vesthimmerlands Kommune har i 2019 oplevet en stigning i antallet af sygemeldte, og nu vil byrådet ansætte mere personale for at få sætte ind med en tidlig indsats overfor nye sygemeldte. Konceptet er at komme i dialog med den syge borger og arbejdspladsen tidligt i forløbet for at understøtte en hurtig tilbagevenden til arbejdsmarkedet. 

Kommunens beregninger viser, at den tidlige indsats på bundlinjen vil give kommunen en årlig besparelse på 1,1 million kroner. 

I den politiske behandling er tiltaget blevet kaldt en "investeringscase". Det er en betegnelse, der skurrer i ørerne på SF's Karen Clausager. 

- I SF er vi ikke vilde med det sproglige. Borgerne er ikke bare et tal i et regneark, sagde Karen Clausager på byrådsmødet torsdag.

- Det gælder sådan set også næste punkt på dagsordenen, sagde SF'eren og henviste til en anden  "investeringscase", hvor man tilsvarende vil sætte ind med en ekstra indsats for udsatte ledige for at spare lidt over 800.000 kroner om året. 

Flere andre byrådspolitikere tilsluttede sig Karen Clausager. De Konservatives Henrik Dalgaard ville godt være med til at kigge på et andet navn, og heller ikke Rasmus Vetter (S) er vild med navnet. 

Begge punkter blev godkendt som indstillet, men mon ikke de får et andet navn i praksis! 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!