Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17

HME Byg & Entreprenør skal bygge skole færdig i Vindblæs

16-11-2022

Nu er der omsider sat navn på den entreprenør, der skal overtage det kuldsejlede skolebyggeri på Toppedalskolen i Vindblæs. Og det bliver en lokal.

Af Jacob Dalgaard

Da Q-Construction i maj gik konkurs og smed håndklædet i ringen, var Århus-firmaet netop gået i gang med at bygge en ny skolebygning på Toppedalskolen i Vindblæs. Kun sandpuden var etableret, da konkursen ramte. Siden er der ikke sket mere, og mens Vesthimmerlands Kommune har arbejdet på at finde en løsning, har alle andre været hensat i uvidenhed om projektets skæbne. 

Først på det seneste byrådsmøde sidst i oktober kom der vished om, at byggeriet ville blive genoptaget. Dengang forlød det, at det ville ske allerede i november. 

Men i dag kunne HME Byg & Entreprenør i Hornum meddele, at virksomheden har fået totalentreprisen på at gøre arbejdet færdigt. 

Direktør og indehaver, Knud Kristensen, siger dog til Lokaltindblik.dk, at arbejdet formentlig tidligst optages i starten af 2023. Det skyldes, at der er noget tegningsarbejde, der først skal gøres færdigt. Nogen endelig tidsplan for byggeriet har han derfor ikke, men han foventer, at skolebygningen kan stå klar sidst i 2023 eller omkring februar 2024. 

Skoleprojektet er budgetteret til omkring 31 millioner kroner, hvilket også omfatter renovering af de eksisterende skolebygninger på afdelingen i Vindblæs. Det har oprindeligt været planen, at nedlægge afdelingen på Brøndumvej mellem Brøndum og Salling, når den nye skole står færdig. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!