Tirsdag d. 18. januar 2022 - Årgang 16

HF-elever på vellykket introtur til København

03-10-2021

De nye hf-elever på Vesthimmerlands Gymnasium og HF har været på en intro-tur til København med fire af deres lærere: Jakob Dyrman, Kim Phan, Maria Larsen og Nis Breinholt Stærke.

Ved ankomsten til hovedstaden var første punkt på programmet en kanalrundfart og en historisk byvandring.

Næste morgen gik de to klasser fra deres base i København, Copenhagen Downtown Hostel på Vandkunsten, til Christiania for at få en rundvisning i den tidligere fristad, der netop nu markerer sit 50 års-jubilæum. Denne spændende historie fik hf-eleverne fortalt af en ældre kvindelig guide. Hendes retorik var præget af Christianias tid som fristad, idet hun flere gange tiltalte tilhørerne som ”jer derude,” på trods af at bydelen i dag drives som en slags erhvervsfond.

Eftermiddagen var afsat til et besøg på Nationalmuseet, og det var der mange, der var glade for efter den lange gårdtur på Christiania. Bl.a. en af lærerne, samfundsfagslærer og byrådspolitiker Jakob Dyrman, der måtte støtte sig til krykker på turen. En anden af lærerne, Maria Larsen, havde udnyttet et tidligere ansættelsesforhold på museet til at give eleverne nogle opgaver, som skulle løses i grupper under besøget.

Efter aftensmad i Kødbyen sluttede dagens program på Planetariet, hvor eleverne så en flot film om Apollon 11-missionen i sin tid og de første skridt på Månens overflade på den nyrenoverede planetariekuppel. 

Så der var mange indtryk at bearbejde på næste dags togtur tilbage til Himmerland.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!