Tirsdag d. 18. januar 2022 - Årgang 16
Frank Rothe Nielsen (t.v.) har modtaget Sophus Falcks Mindelegat, som blev overrakt af områdeleder Bjarne Jørgensen

Heltemodig brandmand hædret med Sofus Falcks mindelegat

08-10-2021

Nicklas Rothe risikerede sit eget liv for at redde et andet, da han 4. maj i år lod sig sænke 25 meter ned i en brønd for at redde Frank Riisgaard op efter et alvorligt styrt i dybet.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Reddede indsatsen liv og var den ekstraordinær?

Det er blot nogle af de kriterier, den unge brandmand Nicklas Rothe Nielsen fra Løgstør opfyldte, da han blev indstillet til Sophus Falcks Mindelegat efter sin indsats i Malle en kølig forårsag i maj. 

Klokken 07.48 den 4. maj blev der slået alarm, da Frank Riisgaard var styrtet i brønden med sin kone Marianne som vidne. I første omgang rykkede fem mand ud fra Falckstationen i Løgstør. Heriblandt Nicklas Rothe. På stedet blev der lagt en plan for, hvordan den 59-årige Frank Riisgaard skulle reddes op af brønden, hvor han stod i koldt vand og med 3 brud på ryg, flere brud på en skulder og flere brækkede ribben. 

Nicklas Rothe meldte sig til at tage turen i dybet, og modet og indsatsen er blevet bemærket i legatbestyrelsen, der hvert år uddeler Sofus Falcks Mindelegat til brandmænd, der har ydet noget ekstraordinært. Derfor var Bjarne Jørgensen, der er områdeleder i Brand hos Falck, fredag eftermiddag mødt op på Falckstationen i Løgstør med en medalje.

Medaljen blev hægtet på Nicklas Rothes uniform foran en række kolleger, der var mødt op til hædersbevisningen. Med medaljen fulgte også legatet i glas og ramme og et billede af Falck-grundlæggeren Sofus Falck.

Da Nicklas Rothe var nået til bunden af brønden til Frank, stod det klart, at der kun var plads til at få én af de to op. Derfor sørgede han for at få Frank op først, mens Nicklas blev tilbage - og tilmed gav sin hjelm til Frank.

- Her overgik du helt forventningerne til en brandmand, pointerede Bjarne Jørgensen, mens Nicklas ydmygt tog imod de mange roser. 

Blomster var der også i bogstaveligste forstand, for Frank og hans kone Marianne havde sendt en buket til Nicklas som tak for hans indsats. 

I år var der i alt 6 modtagere af Sofus Falcks Mindelegat, hvoraf de tre er i Danmark. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!