Tirsdag d. 21. maj 2019 - Årgang 14

Gymnasiekor fyldte kirken i Aars

03-12-2018

Alle pladser var besat, da elever fra VHG's kor sang julen ind i Aars.

Tekst & foto: Per Lyngby

Kirkerummet i Aars Kirke var søndag eftermiddag fyldt med julestemte mennesker og smukke toner, da Vesthimmerlands Gymnasiums store kor leverede en flot, afvekslende og stemningsfuld julekoncert på den første adventssøndag.

Allerede en halv time før koncerten var der lang kø udenfor kirken. Men stille og roligt fandt tilhørerne på plads, og korleder Anne Verdelin kunne byde velkommen til en lille jubilæumskoncert, da det er tiende gang koret stiller op til kirkekoncert i Aars.

Den forestående højtid satte naturligvis sit præg på programmet, men da koret til foråret skal på tur til London, benyttede man lejligheden til også at fremføre et af de numre, Aicha, som koret forventer at opføre i den engelske metropol.

Det afvekslende program bød på store korværker, små ensemblenumre og fællessalmer. De to sidste numre var klassiske VHG-julesange, og her blev tidligere VHG'ere budt op for at synge sammen med det nuværende kor. Mange benyttede chancen for at genopleve suset og smuttede op og blandede sig med korsangerne

Koncerten bød på mange flotte solopræstationer både i form af sang og instrumentalspil - og trods tekniske problemer med en guitar, stod Alberte Brøner Kidmose og Anna Amalie Schou Jensen fortolkning af “Plantelys” stærkt med to smukke, nærmest skrøbelige vokaler og et flot guitarakkompagnement.

VHG's kor har tradition for at samle mange elever, og i år er ingen undtagelse, hvor Anne Verdelin og Steen Hjerrild kan mønstre godt 70 sangglade elever, når der øves mandag efter skoletid.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!