Der er gang i produktudviklingen på Glenholm Vingård, som netop har præsenteret 6 forskellige nye produkter, der skal supplere vingårdens vidtfavnende sortiment af vine.
De 6 nye produkter udspringer alle af Glenholms egne druer, der nyder godt af de solrige og sydvendte skråninger og den kridtholdige undergrund.
Dels har vingården præsenteret 2 spændende øl, som begge er klassiske ale typer tilsat en let frugtig karakter fra druerne på Glenholm. Pale Ale er brygget med grønne druer med alc. 5,9% og Dark Brown Ale er brygget med blå druer alc. 6,8%. De 2 nye Glenholm øl er udviklet i samarbejde med Staarup Haandbryg, som har stået for selve brygningen.
Herudover har man genoplivet traditionen med at drikke Spritzer, som er en frisk blanding af danskvand og vin. Begge med alc. 4,5%. Spritzer hvidvin er lavet med citron, mynte, rørsukker og blid brus, mens Spritzer rødvin er med appelsin, salvie, rørsukker og blid brus.
Endelig har man også præsenteret 2 nye produkter uden alkohol, nemlig en forfriskende Ice Tea lavet på skaller og kerner fra rødvinsvindruer og sort te, samt en helt ren, sød og velsmagende drikkeklar druesaft tilsat lidt citron og mynte.
Glenholm Vingård er et familieforetagende, og det er Dorthe Madsen, der til daglig er ansvarlig for markedsføring, website og vinbutikken, som sammen med sin bror Jesper, der er stedets vinmager, har stået for udviklingen af de nye produkter.
- Vi har arbejdet med de nye produkter henover vinteren og foråret og det har krævet mange overvejelser og kritiske smagsvurderinger, inden vi nåede frem til de helt rigtige smagsoplevelser, siger Dorthe Madsen.
- Samtidigt har vi lagt vægt på at fastholde både vores høje krav til kvalitet, men især også det lokale touch. Derfor har vi alene brugt smagsgivere i form af urter dyrket på det nærliggende Vitskøl Kloster, som vi selv har udvundet urteekstrakt af og tilsat de nye produkter efter opskrifter, der naturligvis er en hemmelighed, smiler Dorthe Madsen.
Vinbonde Hans Jørgen Madsen glæder sig over de nye produkter, som vingårdens mange gæster allerede har taget godt imod.
- Vi har allerede et stærkt vinsortiment, som for nogle år siden blev udvidet med vinsirup og vingelé, men vi har manglet produkter indenfor drikkevaresegmentet, fremhæver Hans Jørgen Madsen.
- Herved kan vi udvide smagsoplevelserne og gøre sortimentet mere attraktivt for langt flere, foruden at vi selvfølgelig også har mulighed for at differentiere priserne i forhold til det, som vore vine koster. Og det har virket, for både øl, spritzer, icetea og vindruesaft er nærmest blevet revet ned af hylderne, siden vi præsenterede disse nye og spændende produkter i forbindelse med vores traditionelle forårsfrokost, som altid samler mange gæster og medejere af vingården, udtaler Hans Jørgen Madsen.