Torsdag d. 2. april 2020 - �rgang 15
Vibeke Laustrup og Mogens Madsen kan glæde sig over, at der er behov for at udvide restauranten på Næsbydale Badehotel

Næsbydale Badehotel vil sælge murbrokker

05-10-2017

Forpagterne på Næsbydale Badehotel er i gang med sin anden sæson, og omsætningen i år er allerede femdoblet i forhold til 2016.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Forpagterne på Næsbydale Badehotel er i gang med sin anden sæson, og omsætningen i år er allerede femdoblet i forhold til 2016.

Men 2017 skal blive endnu bedre. Derfor gøres der snart plads til endnu flere gæster på det gamle badehotel, som i 2018 fylder 100 år. Det betyder, at badehotellet holder lukket i januar for at udvide både restauranten og køkkenet, så der bliver plads til endnu flere gæster.

- Vi har haft rigtigt mange gæster i år. Der har selvfølgelig været flest danskere, men vi er overraskede over, hvor mange forskellge nationaliteter - heriblandt en del italienere, som har besøgt os, siger Vibeke Laustrup, som købte badehotellet for snart to år siden sammen med sin mand Mogens Madsen.

Dengang fremstod hotellet meget nedslidt og forsømt, men de nye ejere har med stor optimisme kastet sig ud i en løbende renovering i takt med at økonomien kan følge med. Næste skridt bliver en udvidelse af restauranten. Der bliver simpelthen væltet en væg ind til et andet lokale, og murbrokkerne bliver sat til salg, som var det Berlin-Muren, der blev væltet.

- Når muren falder, kan man komme og købe en murbrok for 50 kroner inklusive en øl eller en kop kaffe og kage. Vi tager det fra den humoristiske side, når restauranten alligevel skal holde lukket i januar, siger Mogens Madsen.

Værtsparret understreger, at de satser på at holde åbent hele året rundt. De har også tanker om et varieret udbud af musikarrangementer, og de første navne er hyret. Eksempelvis kommer Marco Trio og spiller den 13. oktober.

Lejligheder ombygges til værelser

På tegnebrættet er også en plan om at ombygge de fire ferielejligheder på badehotellet til ferieværelser.

- Lejlighederne har været booket hele sommeren. Men gæsterne spiser typisk her eller andre steder, og ynder at komme ud i naturen. Derfor er der ikke behov for lejligheder. De fire lejligheder vil vi derfor lave om til otte dobbeltværelser, siger Vibeke Laustrup.

På førstesalen er der også en række værelser, men det ligger længere ude i fremtiden med at få dem gjort beboelige, siger Vibeke Laustrup.

Hun vil i gang med at søge fonde i håb om at kunne tilvejebringe ekstern kapital til at istandsætte det historiske badehotel, der oprindeligt blev bygget af en baron som et sommerhus til sin kone.

I kælderen er der allerede renoveret, og her skal Vibeke, som er uddannet kunstterapeut, i gang med at indrette værksted og butik med kunst, og her vil der også blive afholdt kursusaktiviteter.  

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!