Fredag d. 26. februar 2021 - �rgang 16

Gamle ben skal sendes på græs

04-04-2018

Et samarbejde mellem sundhedsforvaltningen i Vesthimmerland og Aars IK skal få folk over 60 år til at spille fodbold for at få motion og socialt samvær.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

En god håndfuld mænd med en dåbsattest fra før 1958 troppede i formiddags op på kunstgræsbanen i Aars. En enkelt iført shorts og en anden i træsko. De skulle lige se det nye tilbud an. Et tilbud, som er kommet i stand mellem Aars IK og Bevæg dig for livet under Sundhedscentret i Vesthimmerland.

Tanken er, at alle over 60 år bare kan møde op på kunstgræsbanen hver onsdag formiddag klokken 10 og spille lidt fodbold med andre seniorer og på den måde få lidt sjov motion, fortæller Per Nyborg, der kalder sig klubpræsident i Aars.

Aars IK stiller en bane, en bold og overtræksveste til rådighed, og byder endda på kaffe bagefter, og det er helt gratis at deltage. Man behøver heller ikke være medlem af klubben. Formålet er at få flere seniorer til at motionere til gavn for sundheden. Desuden skal initiativet være med til at skabe et fællesskab gennem socialt samvær efter udfoldelserne på grønsværen.

Asger Andersen (S), formand for Kultur- og fritidsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, var også mødt op i dag for at sparke 60+ aktiviteten i gang. Han er kun 55 år, men han genkender tendensen med, at mange holder op med at dyrke motion, når benene ikke længere kan følge med hovedet. Men det er en forkert vej at gå, mener han. Han opfordrer derfor kraftigt målgruppen til at komme i gang, og tilbuddet i Aars IK er et oplagt sted at starte.

- Men det kan også være i nogle af de mange tilbud i kommunens mange andre foreninger, siger Asger Larsen.

I Aars IK håber Per Nyborg desuden på, at flere aktive seniorer på Aars Stadion kan give flere lyst til at påtage sig en tjans som frivillig leder i klubben og derigennem blive en del af et endnu større fællesskab. Og kvinder er bestemt også velkomne, tilføjer han.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!