Fredag d. 27. maj 2022 - Årgang 17

Fordebat skal vejre stemningen for et nyt sommerhusområde i Gatten

21-01-2022

Vesthimmerlands Kommune har fået en anmodning om igangsætning af udarbejdelse af lokalplan og kommuneplantillæg for et nyt sommerhusområde i Gatten.

Af Jacob Dalgaard

Økonomiudvalget har givet grønt lys til at igangsætte en fordebat, der skal afklare, om der lokalt i Gatten er stemning for at etablere et nyt sommerhusområde mellem Golfsvinget og Golfparken. Berørte lodsejere, naboer, foreninger, organisationer, myndigheder m.fl. vil inden længe modtage en pjece om fordebatten, og der vil blive en høring på 4 uger her i første kvartal, hvor de berørte kan give sine meninger til kende om planerne. 

De bemærkninger, som kommunen vil modtage i fordebatten, vil blive indarbejdet i det lokalplanforslag og det tillæg til kommuneplanen, som byrådet efter planen vil få forelagt i løbet af foråret, hvor der så skal tages endelig stilling til, om der kan bygges sommerhuse i det pågældende område, som på illustrationen er skraveret med blåt. Disse planer vil også blive udsendt i offentlig høring.

Gatten består i forvejen mest af sommerhuse, som ligger tæt ved golfbanen og HimmerLand resortet. Under fordebatten vil der, når man er i gang, også blive kigget på andre potentielle muligheder for nye sommerhusområder i Gatten.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!