Tirsdag d. 18. februar 2020 - �rgang 15

Fonden Himmerland skyder penge i renoveringen af Vindblæs Mølle

11-09-2019

Den gamle mølle i Vindblæs står foran en renovering til over en halv million kroner.

I dette århundrede er der allerede investeret 700.000 kroner i at opretholde Vindblæs Mølle i en god stand. Blandt andet har møllen fået nye vinger.

Nu står selve kroppen for tur, idet de såkaldte egespån, som kroppen er beklædt med, er begyndt at falde af. De er over 40 år gamle og trænger til udskiftning. I samme omgang skal 8 vinduer og to døre udskiftes. Desuden er træværket i den 146 år gamle mølle angrebet af borebiller.

Det er foreningen Møllens Venner, der siden 1973 har stået for vedligeholdelsen af møllen, som altid er åben for publikum. Kontingenterne til foreningen række til kalkning, tjære og maling og mindre reparationer, mens større renoveringer som den forestående kræver støtte udefra.

Det kom Fonden Himmerland med i form af 20.000 kroner forleden dag. Fonden har tidligere støttet møllen i Vindblæs, og fondens bestyrelse ser positivt på det frivillige arbejde, der udføres for møllen, siger formand Per Mikkelsen.

På billedet ses fra venstre Per Mikkelsen, Ulrik Daarbak Kristensen (fmd. for Møllens Venner), Viggo Gorm Pedersen (Møllens Venner) og Jørgen Brøndlund (tidligere bestyrelsesmedlem i Fonden Himmerland.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!