Fredag d. 26. februar 2021 - �rgang 16

Flere partier går imod kæmpemøller i Malle

29-10-2019

Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti melder vil ligesom Det Konservative Folkeparti også stemme imod mølleprojektet i Malle.

Planerne om at rejse fire store vindmøller i Malle har trange kår i byrådet. Tre partier har nu meldt ud, at de agter at stemme imod projektet. Som tidligere omtalt har de konservative valgt at sige nej, og SF følger nu efter med en klar afvisning.

Theresa Berg Andersen (SF) siger, at planerne ikke helt holder sig indenfor de vindmølleplaner, der er vedtaget i den seneste kommuneplan. Desuden mener hun, at Vesthimmerland godt kan pudse glorien i forhold til antal vindmøller.

-  I SF er vi generelt for vindenergi, men teknologien og udviklingen går mod større møller samlet i større vindmølleparker - og gerne placeret til havs. Det aktuelle projekt ved Malle er ikke helt i harmoni med den udvikling; det er kun møllerne, der er store, siger Theresa Berg Andersen, der også hæfter sig ved den landskabelige påvirkning og generne for naboerne.

Hos Dansk Folkeparti er tommelfingeren også vendt nedad. Liselotte Lynge Jensen siger, at gruppen helt klart stemmer imod projektet, fordi den lille mand kommer i klemme i det store system. Også hun understreger, at Vesthimmerland har taget sin tørn med vindmøller.

De tre modstandspartier kan sammenlagt mønstre 11 af byrådets 27 mandater. De skal således have enten Venstre eller Socialdemokratiet med, hvis de skal have held til at bremse mølleprojektet.

Hos Venstre siger gruppeformand Kurt Friis Jørgensen, at gruppen ikke har taget stilling til sagen endnu.

- Vi vil først se høringssvarene, som vi ikke har modtaget endnu. Det synes vi er ordentlighed af hensyn til ansøgerne (Vollebaks Vindmøllelaug, red.), siger Kurt Friis Jørgensen.

Heller ikke Socialdemokratiet har taget stilling.

- Vi har drøftet sagen løbende, men vi har ikke taget en endelig beslutning i gruppen, siger gruppeformand Palle Jensen.  

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!