Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17

Farvel til børnehave og kommunalpolitik

02-11-2022

Theresa Berg Andersen fra Vilsted har med 4.115 personlige stemmer sikret sig en plads i SF's folketingsgruppe efter valget i går.

Af Jacob Dalgaard. Arkivfoto: Per Lyngby

Theresa Berg Andersen skal til at være folketingspolitiker på fuld tid. Det står klar efter et flot personligt valg i går, hvor hun sikrede sig det 7. af SF's 15 mandater i det nye folketing. 

- Det er helt vildt, siger hun til Lokaltindblik.dk kort efter at hun har fået meldingen, hvor hun er på vej hjem fra København til Nordjylland. 

I morgen går turen tilbage til Christiansborg, og Theresa er meget spændt på hendes nye rolle.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg håber på at få et ordførerskab indenfor velfærdsområdet. Jeg drømmer om at få et ordførerskab indenfor socialområdet, handicapområdet eller kirke- og kulturområdet. Børneområdet ligger mig også meget på sinde, siger den nyvalgte folketingspolitiker, som selv er uddannet pædagog og arbejder som børnehaveleder i Lille Madsens Hus i Aars.

- Men Jacob Mark har gjort det godt som børneordfører, siger Theresa Berg Andersen, som også er spændt på, om hendes parti ender med at gå med i en ny regering. 

Slut med byrådet

Midt i al turbulensen med at få fordelt pladserne i folketingsgruppen og i en ny regering, har Theresas valg også givet turbolens i byrådet i Vesthimmerland. For SF's regel mod dobbeltmandater betyder, at Theresa Berg Andersen ikke alene dropper sit job som børnehaveleder. Hun trækker sig også som byrådsmedlem, hvor hun efter valget for et år siden blev formand for Beskæftigelsesudvalget og medlem af Økonomiudvalget.

På det år, der er gået, fik SF først et ekstra mandat, da Rasmus Vetter umiddelbart efter valget hoppede fra Socialdemokratiet til SF, og omtrent samtidig foretog SF en udskiftning, da Karen Clausager trak sig kort efter valget, og blev erstattet af David Rathkjen, som var stedfortræder sammen med AnnaGrethe Sperling. De to havde begge fået 34 stemmer ved kommunalvalget, og en lodtrækning gav David Rathkjen pladsen. Med Theresas afgang bliver der nu også plads til AnnaGrethe Sperling. 

Hvem, der overtager Theresa Berg Andersens poster i Vesthimmerland, er endnu ikke afgjort.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!