Mandag d. 15. august 2022 - Årgang 17

Far og datter gennemførte flugt fra Hvalpsund

05-06-2022

Fodbold: 18-årig pige med handicap gennemførte udfordrende triathlon med sin fars hjælp.

Tekst & foto: Per Lyngby

Pinsesolen skinnede smuk over Limfjordens 15 grader varme/kolde vand, da der søndag igen var Flugten til Hvalpsund - det lokale triathlonarrangement, som er det eneste i Danmark med svømmestart fra en færge - nemlig Mary, som sejler mellem Hvalpsund og Sundsøre.

Små 200 forventningsfulde - og spændte - atleter stillede op til starten, som foregik over to omgange - første heat for de under 40-årige og det næste for de aldersmæssigt lidt mere garvede deltagere.

I første heat bemærkede man 18-årige Karoline Tangaa fra Frederiksværk, som er handicappet og kørestolsbruger. Det forhindrede dog ikke hendes deltagelse, da hun sammen med sin far har gennemført 33 marathonløb og indtil søndag 4 triatlonløb, plus en lang række løb på andre distancer. For familien er det simpelthen en livsstil at tage til sådanne arrangementer. Og Karoline nyder det, akkurat som hun nyder at svømme og stå på ski - der må gerne være fart over feltet.

Far Jan hoppede i vandet og med et tov trak han en oppustelig kano med datteren efter sig. De var sidst i vandet fra færgerampen, men bestemt ikke de sidste som kom i land, da svømmedisciplinen var overstået og turen gik videre på tandem og til slut i en særlig kørestol til jogging.

Inde på land heppede mor på de to, som gennemførte i tiden 3 timer 45 minutter og 19 sekunder - det kastede en andenplads af sig til samlingen hjemme på pigeværelset. Det kuperede terræn på Lounshalvøen var i den forbindelse lidt af en udfordring, når man skal gennemføre den på den måde, som far og datter gjorde det søndag.

Familien runder i øvrigt lige pinsen af med at deltage i Royal Run i Aarhus, inden de drager hjem for at pleje de ømme ben i Frederiksværk.

184 gennemførte strabadserne søndag, hvor kun enkelte måtte udgå. Sædvanen tro havde de lokale arrangører stablet et flot arrangement på benene med masser af frivillige hjælpere, hjælpebåde i vandet, vanddepoter på cykel- og løberuterne og en god stemning i målområdet ved lystbådehavnen.

Man kan se resultaterne af løbet her: https://my.raceresult.com/180781/results

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!