Lørdag d. 13. august 2022 - Årgang 17
Der bygges af og til et nyt hus på Idunsvej, men det går for langsomt

Færre restriktioner skal fremme salget af byggegrunde

10-01-2022

Problemet på Idunsvej i Farsøj er ikke de runde grunde. Derimod er der for mange restriktioner i lokalplanen. En opblødning er nu på vej for at sætte skub i grundsalget i byens nybyggerkvarter.

Af Jacob Dalgaard

Det går simpelthen for langsomt med at sælge kommunens byggegrunde på Idunsvej i Farsø. Det vil kommunen nu gøre noget ved. På et borgermøde i december med deltagelse af 20 borgere kom der flere bud på, hvad der er årsag til det træge grundsalg. 

Lokalplanen og udstykningen er fra 2014, og der er til dato solgt 16 byggegrunde ud af i alt 33. Disse grunde fordeler sig med 2 runde grunde, 7 rækkehuse og 7 mere traditionelt afgrænsede grunde. Netop de runde grunde har gjort udstykningen til noget specielt, og salget viser, at der er solgt 20 % af de runde, 100 % af rækkehusene (boligforening) og 44 % af de traditionelle.

Alligevel mener forvaltningen ikke, at det udformningen af runde grunde, der er problemet. Med baggrund i borgermødets konklusioner anbefaler forvaltningen i stedet, at de mange restriktioner til blandt andet indretning og beplantning, som er oplistet i lokalplanen for området, lempes.

Derudover peges der på, at området fremstår i forfald på grund af manglende kommunal vedligeholdelse, hvilket kan skræmme potentielle købere væk.

Forvaltningen foreslår derfor politikerne, at man nu lemper nogle af restriktionerne i lokalplanen, og eventuelt flytter nogle af de runde grunde for at sikre mere sollys. Dertil foreslås det at intensivere brandingen af området for at øge salget. 

På et møde i dag skal Teknik- og Miljøudvalget drøfte disse forslag.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!