Tirsdag d. 18. februar 2020 - �rgang 15
Ester Torp spillede for ti len fællessang, da hun og veninden Jytte Kjærgaard var trækplaster til sæsonens første formiddagscafé i Overlade.

Esters måske sidste besøg hos datteren i USA

10-09-2019

Den rejseglade Ester Torp fra Farsø besøgte for nyligt sin datter, der bor i Californien. Men svigtende mobilitet betyder, at det måske var den sidste tur over Atlanten.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Som ung hørte Ester Torp om malende beskrivelser af naturlandskaber i andre lande. Det var dengang man højst så fotos i sort og hvid, og det vækkede en udlængsel i den unge kvinde, som derfor sparede op til en togrejse til Garmisch-Partenkirchen i Tyskland.

Siden har hun i voksenlivet været på utallige rejser i hele verden. Alligevel håbede hun på, at hendes datter Marianne ikke forelskede sig i en amerikaner, da hun for efterhånden mange år siden var på high school i USA. Det gjorde hun heller ikke. Datteren kom hjem og tog en uddannelse i Århus, men her mødte hun en amerikaner, og så endte Marianne alligevel med at bo i USA.

For Ester Torp har det ført rigtig mange rejser til USA med sig. Men med alderen begyndte mobiliteten at drille, og hun havde indstillet sig på, at rejseaktiviteten var et overstået kapitel. Men en dag tog hun en rask og viljefast beslutning. Hvis veninden Jytte Kjærgaard, der er mindst lige så berejst, ville tage med hende som ledsager, ville hun gerne tage turen til Californien endnu en gang.

Det blev en hård - men alligevel fantastisk - tur på 15 dage, som de to rejsefæller i går formiddag fortalte om og viste billeder fra i konfirmandhuset i Overlade. 40 mennesker var mødt op til formiddagskaffe for at høre om turen, som i følge Ester nok blev hendes sidste tur til USA, hvor hun har været på besøg i halvdelen af staterne.

Men udlængsel kan være svær at tøjle, så måske Ester alligevel beslutter sig for endnu en tur over til datteren i Californien?!

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!