Torsdag d. 28. oktober 2021 - �rgang 16
Fra venstre ses borgmester Per Bach Laursen (V), Kurt Friis Jørgensen (V), Liselotte Lynge Jensen (DF), Henrik Dalgaard (K), Theresa Berg Andersen SF) og Asger Andersen (S)

Vesthimmerlands Kommunes budget 2022 bliver ingen forbrugsfest

24-09-2021

Byrådet i Vesthimmerlands Kommune har i dag indgået et bredt budgetforlig, der i følge aftaleparterne sikrer kontinuitet og fastholdelse af kernevelfærden.

Venstre, Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti og VestHimmerlandsListen står alle bag budgetaftalen 2022. Budget 2022 indeholder ingen besparelser i Vesthimmerlands Kommune, fordi økonomien er robust og stabil med en fastholdelse af serviceniveauet.

Det betyder, at der er tryghed for borgernes serviceniveau og kernevelfærd. Der er heller ingen besparelser på driften, hvilket skaber tryghed og kontinuitet
for kommunens ansatte og arbejdsmiljø. Den stabile økonomi i Vesthimmerland skyldes skarpe prioriteringer de seneste mange år og udligningsreformen, som tilgodeser Vesthimmerland økonomisk.

Der er fortsat plads til at investere i Vesthimmerlands Kommunes udvikling og plads til ambitioner med et anlægsniveau på 100 mio. kr. Borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Per Bach Laursen, siger: 

- Årets budget sikrer, at vi i Vesthimmerland fastholder vores serviceniveau og kernevelfærd, også selvom vi har stigende udgifter på bl.a. sundhedsområdet. Det betyder, at et samlet byråd bag budgetaftalen har ønsket at sikre en ansvarlig kurs og tryghed for både borgere og ansatte i kommunen ved ikke at lave besparelser og samtidig imødekomme nødvendige velfærdsindsatser, siger borgmester Per Bach Laursen og slutter:

- Budgetaftalen 2021 indeholdt et historisk højt anlægsniveau med mange investeringer som Svømmecenter Vesthimmerland i Aars og ny marina i Løgstør,
og derfor har budgetaftalen for næste år ikke været nogen forbrugsfest, men mere en prioritering om at fastholde den stabile kurs og vedtagne investeringer i
vores kommune.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!