Mandag d. 15. august 2022 - Årgang 17

Endnu en brand hos Salling FDF

17-07-2022

I aftes nedbrændte en træhytte hos Salling FDF, der på det seneste har været hårdt ramt af ulykker.

Af Jacob Dalgaard

Det startede i november sidste år med hærværk af forskellig art, hvor der blandt andet blev spredt maling indenfor i kredshuset hos Salling FDF, men på det seneste er ødelæggelserne eskaleret. 

Lørdag den 2. juli blev der sat ild til noget træ i FDF-hytten på Brøndumvej. Politiets efterfølgende undersøgelser på gerningsstedet viste, at en person var brudt ind i FDF-hytten, hvorpå der var blevet tændt ild til noget træ, der lå på gulvet i hytten. I mandags valgte politiet at offentliggøre billeder fra et overvågningskamera, der viste en maskeret gerningsmand. 

Håbet var at få manden identificeret, men det er ikke sket endnu. I aftes brændte hytten så helt ned. Kredsleder hos Salling FDF, Thomas Dahl, siger, at politet betragter branden i aftes som påsat. Det var klokken 21.31, der blev slået alarm om branden. 

Branden spredte sig til tagkonstruktionen på en anden bygning på grunden. Her lykkedes det dog at få ilden slukket, men bygningen blev kraftigt vandskadet. 

Thomas Dahl fortæller, at den nedbrændte hytte indeholdt alt FDF'ernes oppakning, og han tvivler på, om det nu kan lykkes at starte den ny sæson op efter sommerferien. 

Kredslederen har ingen anelse om, at nogen skulle have et motiv til at gå efter Salling FDF. Men ud fra overvågningsbilledet fra den 2. juli, vurderer han selv, at gerningsmanden er i 30'erne.  

Polltiet efterforsker nu årsagen til aftenens brand.

Salling FDF sidder til leje i bygninger ejet af Vesthimmerlands Kommune.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!