Mandag d. 15. august 2022 - Årgang 17

En flok 40-års jubilarer kom forbi VHG

27-06-2022

70 studenter fra årgang 1981 var for nylig på en lørdag forbi Vesthimmerlands Gymnasium for at se stedet, hvor de for 40 år siden slog deres folder. Eller rettere sagt: Det var nu 41 år siden, men sidste år gjorde coronaen det umuligt at mødes.

Sammen med én ildsjæl fra hver af årgangens 8 klasser styrede initiativtageren til arrangementet, Morten Gass, slagets gang. Han kunne for eget vedkommende konstatere, at VHG’s kælderetage især, ”det mest nostalgiske sted”, havde skiftet udseende:

"Vores” er der ikke mere, kiosken, hvor Frølich residerede, er væk, vores spiseborde, og pladsen. hvor vi sang, dansede og hørte skæv musik, er nu klasselokaler - ak”.

Dog kunne han finde dørene ind til såvel elevforeningen HEBE’s rum som til det lille bitte radiorum uden vinduer, hvor Radio VHG i sin tid residerede, og hvor han i sin tid spillede musik og højtideligt annoncerede formelle meddelelser fra rektor, og mindre højtideligt annoncerede om alt mulig andet.

Mange jubilarer kom langvejs fra til Vesthimmerland. Andre havde en langt kortere vej. Bl.a. de to lokalpolitikere Asger Andersen og Palle Jensen. For nogle vakte gensynet med skolen nok stærkere minder end for andre. Det gjaldt f.eks. lærerbørnene Hanne Freil, Helle Bergstein og Benedicte Harder.
En af dem, der havde rejst længst for at komme frem, var Jette Otten fra Holland. En anden var Jette Kraghede, der nu er bosat i Frankrig og er kendt som ”costumier” i film- og teaterverdenen. Om sin deltagelse i jubilæet sagde hun:

”Jeg er rejst 41 år tilbage i tiden for at være med”.

Og det gjaldt alle deltagerne. Det varede ikke længe, før de havde forvandlet sig fra betydningsfulde og seriøse personligheder fra det offentlige, erhvervs- og kulturlivet til legesyge gymnasieelever. Man hørte tit replikken ”Kan du huske, da …?”.

En af dem, man huskede, var gymnasiets sekretær igennem mange år, Ellen Lindholm, der var berømt for at kunne alle elevernes navne, når de henvendte sig på kontoret. Det var ikke nødvendigt med cpr-numre dengang.

Inden jubilarerne forlod gymnasiet for at feste videre på Restaurant Messen i Messecenteret, viste en af jubilarerne, klaverlærer Karl Alfred Petersen, sin nuværende arbejdsplads, Musikhuset ALFA, frem for sine gamle gymnasiekammerater. De kunne konstatere, at nutidens gymnasieelever har fået noget bedre rammer for at udfolde sig musikalsk, end de selv havde i den gamle musikbarak, der for længst er revet ned, under Ole Thielemanns regime.

På aftenens festprogram stod også en gentagelse af fortidens lanciers, som Eva Auken havde lovet at bistå med. Her gik, som forventet, 4. turen ganske alvorligt i kage. Det ændrede ikke på en vellykket aften.

Dette er anden gang årgang 1981 er samlet. Senest var i 2006 til 25 års jubilæet. Vedvarende røster blandt jubilarerne ønsker et 50 års jubilæum.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!