Onsdag d. 3. juni 2020 - �rgang 15

Efterskole vil give unge en smag på efterskolelivet

15-05-2019

De kommer ikke til at kede sig, de unge mennesker som tager på sommercamp på Himmerlands Ungdomsskole.

Dagen efter efterskolen har sendt sit elevhold hjem, lukker skolen op for unge fra 6.-9. klasse, som kunne tænke sig en sjov og anderledes sommerferieuge.

“Det er egentlig som en uge på efterskole med sport, kreative fag, fællesoplevelser, udfordringer, mødet med andre unge og engagerede undervisere” fortæller forstander Jesper Laubjerg. “Dog er der ingen boglige fag på skemaet på sommerferiecampen.”

Himmerlands Ungdomsskole er en almen efterskole, hvor mangfoldigheden dyrkes. Til daglig skal efterskolens eleverne vælge 2 af 18 profilfag. På campen skal de vælge mellem  kunst, golf, dans, fodbold, madkunst, computerspiludvikling, håndbold og friluftsliv. Der ud over kommer valgfag med foto, floorball, styrketræning, bagning osv. så alle skolens mange værksteder skal nok komme i sving.

“Fællesskab fødes når jeg bliver til os” står der i en af elevernes yndlingssange og sådan bliver det også på campen. Campdeltagerne bliver indkvarteret på elevværelser, på gange med jævnaldrende, og første opgave bliver at lære hinanden at kende.

Lærere og tidligere elever sammensætter et program med aktiviteter som gerne skulle give en masse smil på læben, og få gang i snakketøjet hos de unge.

“De fleste vælger at tage på camp uden at kende nogen, for at prøve efterskolelivet af eller dyrke en interesse” fortæller Sara Græsborg som er leder på campen.

“Men mange kommer også i vennepar eller sammen med en fra f.eks. håndboldklubben. Jeg har tænkt: Hvad gør jeg, hvis et håndboldhold melder sig sammen og bruge det som en træningslejr? men det finder vi nok også ud af. Skolen kan rumme 165 elever, så vi har rigeligt med plads," siger Sara Græsborg.

Målet for deltagerantallet er dog kun omkring 70, men mange tidligere elever har allerede meldt sig som hjælpere hvis det skulle blive nødvendigt.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!