Onsdag d. 8. december 2021 - �rgang 16
Theresa Berg Andersen kunne kun smile, da valgresultaterne tikkede ind tirsdag aften

Efter et supervalg vil Theresa larme som den røde i Vesthimmerland

18-11-2021

Med 1.861 personlige stemmer - en fremgang på 611 - blev Theresa Berg Andersen kun overgået af borgmesterens 2.965 stemmer på valgdagen i tirsdags. Det gav SF et fremragende valg i Vesthimmerland med 11,9 procent af stemmerne mod 9,1 % i 2017 - men alligevel lidt mindre indflydelse.

Tekst: Jacob Dalgaard
Foto: Per Lyngby

Theresa Berg Andersen fra SF skal fra nytår afgive sin titel som viceborgmester til Signe Nøhr fra Konservative og i stedet nøjes med at være 2. viceborgmester. Den titel har hun ingen særlige forventninger til, og hun håbede på, at hun med 2. flest stemmer i kommunen kunne have beholdt titlen 1. viceborgmester og fortsat makkerparret med Per Bach Laursen på godt og ondt. 

Kommunalvalget var en ubetinget succes for SF i Vesthimmerland, hvor Theresa med sine mange personlige stemmer hev et ekstra mandat ind i byrådet, så partiet de næste fire år har tre personer. Det to andre er Karen Clausager fra Aars og Jane Bonnerup fra Gedsted.

Men konstitueringen efterfølgende afspejler ikke helt fremgangen. For samlet set blev det en stor sejr til blå blok, og da der på valgnatten blev indgået en bred konstituering, hvor alle partierne er med, blev der selvsagt mindre til deling i SF, erkender Theresa Berg Andersen.

Bliver formand for Beskæftigelsesudvalget

SF gik dog ikke tomhændet fra konstitueringen. Partiet fik formandsposten i Beskæftigelsesudvalget, og det bliver Theresa, der sætter sig i den stol, selv om hun ville have foretrukket at få Sundhedsudvalget.

- Jeg har tænkt mig at være en markant person på den post. Jeg har visioner for området, og det håber jeg også kan ses, når jeg bliver formand, siger SF's stemmesluger. Men hun vil fortsat være byrådets vagthund på sundhedsområdet, fastslår hun.

Drømmen om at blive borgmester blev ikke indfriet denne gang, og med Socialdemokratiets store tilbagegang, har rød blok kun 8 af byrådets 27 pladser. 

- Det bliver op af bakke, men nu skal jeg mærke mig selv og min politiske indflydelse som formand den næste tid, fastslår Theresa, der også kandiderer til en plads i Folketinget.

- Men lige nu er jeg her, og det er her, min politiske indsats og arbejde kommer til at ligge 100%, og det skal vælgerne mærke i Vesthimmerland. Der kan være halvandet år til et folketingsvalg, og jeg skal da larme lidt som den "røde i Veshimmerlands Kommune," slutter Theresa Berg Andersen, der også vil fortsætte sit arbejde i Økonomiudvalget.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!