Fredag d. 26. februar 2021 - �rgang 16

Du er da vist lidt grov i dag, Pia

31-08-2019

Morten Mejdahl fik tørt på af Pia Buus Pinstrup, da byrådet i torsdag gav en ekstra millionbevilling til et nyt læge- og sundhedshus i Aalestrup.

Af Jacob Dalgaard

Vesthimmerlands Kommune har tidligere modtaget 6 millioner kroner fra Sundheds- og Ældreministeriet til et lægehus i Aalestrup, hvor der er to praktiserende læger. Nu ønsker den nye læge i Gedsted også at rykke ind i fællesskabet i Aalestrup, og så er det skitserede byggeri for lille. Derfor har "Initiativgruppen til opførelse af et læge- og sundhedshus i Aalestrup" ansøgt Økonomiudvalget i Vesthimmerland om yderligere 3,2 millioner for at kunne bygge op til 450 m2.

Den bevilling fik gruppen den 21. august, og torsdag skulle bevillingen så endeligt godkendes i byrådet. Det var der sådan set ingen ben i, for hele byrådet bakkede op om at give bevillingen. Men der var stor uenighed om finansieringen.

Venstres medlemmer af Økonomiudvalget, Per Bach Laursen og Kurt Friis Jørgensen foretrækker at tage forskud på budget 2020, men den løsning kunne der ikke findes flertal for. Et flertal i Økonomiudvalg besluttede at tage pengene af kassebeholdningen. I princippet er det de samme penge, men ikke desto mindre udløste spørgsmålet en større diskussion i byrådet.

Sundhedsudvalgsformand Palle Jensen slog for et rent snit og tage pengene op nu og sende et signal til initiativgruppen om at byrådet bakker op om planerne.

Men Morten Mejdahl fra Venstre var i vanlig stil modstander af ufinansierede ekstrabevillinger, og han manede til en strammere styring af kommunens økonomi. Men den attitude fik Pia Buus Pinstrup (K) op af stolen.

Hun klandrede Mejdahl for ikke at ville have udvikling i kommunen, og så synes hun, det er vildt, at Morten Mejdahl ikke engang kunne overtale sine egne partifæller.

- Måske du skulle starte med Venstregruppen, sagde Pia Buus Pinstrup, der sluttede sin salut med at kalde Morten Mejdahl for snæversynet.

- Du er da vist lidt grov i dag, Pia, svarede Morten Mejdahl. Men trods ordvekslingen blev der ikke flyttet noget. Initiativgruppen fik sin ekstrabevilling på 3,2 millioner ved et kassetræk.

Lægehuset bliver en kommunal bygning med en forventet huslejeindtægt på 600 kroner pr. m2. Det giver en tilbagebetalingstid på 18 år.

Foruden pengene til lægehuset har initiativgruppen indtil videre indsamlet 3,4 mio. kr. via donationer fra private borgere, virksomheder og fonde til opførelse af et privat sundhedshus på 975 m2, som skal bygges sammen med det kommunale lægehus. Det er initiativgruppens mål at indsamle i alt. 4,5 mio. kr. til denne del af projektet. I Sundhedshuset er det planen, at private sundhedsydere skal have lejemål, fx fysioterapeuter, tandlæge, apotek m.v.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!