Onsdag d. 8. december 2021 - �rgang 16
Foto Britta Nøhr. Jes Berg Gertsen t.v. modtager beviset på 3 shelterboxe fra Gravers Graversen

Donation fra Løgstør til ulykkesområder

21-09-2021

Løgstør Rotary Klub havde mandag aften besøg af distriktsguvernør Jes Berg Gertsen, som i år repræsenterer Rotary International i det nordlige Jylland.

Under mødet kunne rotarianer Gravers Graversen overrække tre shelterboxe til det nødhjælpsarbejde, som Rotary siden 2001 har stået i spidsen for, og som til dato har hjulpet flere end 2 millioner familier, som efter vulkanudbrud, oversvømmelse, skovbrand, jordskælv eller anden pludselig ulykke har fået slået dagligdagen i stykker. Rundt i verden har Rotary opbygget lagre med nødhjælpsudstyr, som med kort varsel kan sendes til ramte områder. Udstyret består af telte, tæpper, kogegrej, vandrensningsudstyr og andet, som kan danne rammen for familien, mens hjemmet genopbygges.

På mødet kunne klubpræsident Jens Aa. V. Schulz oplyse, at Løgstør Rotary Klub også har besluttet at støtte dette nødhjælpsprojekt, foruden at klubbens bestyrelse har vedtaget, at et vandprojekt i Burundi skal have støtte, et projekt som Hanherred Rotary Klub har engageret sig kraftigt i, og som nu også får støtte fra søsterklubben i Løgstør.

Løgstør Rotary Klub har i mange år hjulpet med at opbygge tandlægeklinikker i Nepal og sendt shelterboxe til nødhjælpsområder, men den lokale rotaryklub er nok mest kendt for hvert år at udsende og modtage udvekslingsstudenter i alderen 16-18 år. I år har der ikke meldt sig lokale ansøgere til udvekslingsprogrammet, men i stedet støtter rotaryklubben andre gode formål under Rotarys motto ”Tjen andre”.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!