Onsdag d. 8. december 2021 - �rgang 16

Disko og spøgelsesjagt på Vitskøl Kloster

08-11-2021

Fredag den 5. november var Vitskøl Klosters kirkesal omdannet til alkoholfrit ungdomsdiskotek med DJ, høj musik og blinkende lys arrangeret af Søbyernes Ungeråd.

36 unge mennesker fra 6.-9. klasse på de tre søbyers skoler - Overlade Friskole, Ranum Skole og Vilsted Friskole – var mødt op for at have en sjov aften med hinanden. Det var helt gratis for de unge mennesker at deltage i festen – det eneste, man skulle medbringe, var godt humør. 

Festlighederne begyndte kl. 19.30, og Søbyernes Ungeråd bød velkommen til alle de forventningsfulde kammerater. Herefter gik det løs med musik, snak, mad, sodavand, grin og dans på tværs af alder og skoler.

Midt på aftenen blev der skruet ned for musikken, og en af de tilknyttede guider på Vitskøl Kloster fortalte om Vitskøls historie – heriblandt om de personer, som påstås at spøge på klosteret den dag i dag. Herefter var der spøgelsesjagt både inde på klosteret og udenfor i den gamle kirkeruin. Undervejs så de unge mennesker både Den blå Dame, kutteklædte munke og andre væsner. Efter den hårrejsende rundtur på klosteret fortsatte festen frem til kl. 23.30, hvor en flok trætte, men glade unge mennesker blev afhentet af deres forældre.

Vitskøl Kloster stod for det praktiske vedrørende arrangementet, og aftenen igennem var frivillige voksne bl.a. fra Søbyerens Visionsråd til stede for at støtte op og være tilgængelige for de unge, hvis der skulle blive brug for det.
Aftenen forløb helt fredeligt, der var rigtig god stemning hele vejen igennem, og det var tydeligt, at de unge mennesker i løbet af aftenen havde fået skabt nye kontakter på tværs af både årgange og skoler.

Søbyernes Ungeråd hører under Foreningen Søbyerne, som blandt andet har til formål at fremme samarbejdet og samværet mellem borgere i de tre byer omkring Vilsted Sø – Overlade, Ranum og Vilsted. Foreningen Søbyernes bestyrelse har søgt og fået penge fra Landsbyudvalget i Vesthimmerlands Kommune og fra Landdistriktspuljen (Erhvervsstyrelsen). 

Som et led i sit arbejde valgte Foreningen Søbyernes bestyrelse at etablere et Ungeråd. Ungerådet består af elever fra 7. klasse på de tre byers skoler, og Ungerådets opgave blev i første omgang at skabe noget, som kunne fremme de unges kendskab til hinanden på tværs af de tre søbyer. Man må sige, at de med dette arrangement opfyldte målsætningen, og det bliver spændende at se, hvad de finder på næste gang.

Man kan læse mere om Foreningen Søbyernes arbejde på www.soebyerne.dk eller på foreningens Facebook-side.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!