Torsdag d. 28. oktober 2021 - �rgang 16

DF'er vil redde haller fra lukning

10-09-2013

Både Bakkeskolehallen og Strandby Hallen er i spil, når byrådet skal spare penge på næste års budget. Nu har Annette Vahlgreen fra Dansk Folkeparti iværksat en underskriftsindsamling, der skal afværge en lukning af både haller og landsbyskoler

Af Jacob Dalgaard

Annette Vahlgreen bor i Ertebølle og er valgt til byrådet for Dansk Folkeparti. Samme byråd, som senere i denne måned skal tage stilling til, om der skal lukkes idrætshaller og landsbyskoler i Vesthimmerland for at spare penge.

I lørdags indledte hun sin personlige kamp for at dette ikke skal ske. Hun har iværksat en underskriftsindsamling, hvor målet er at samle et par tusinde underskrifter, som skal overdrages til byrådet, inden selve budgetvedtagelsen i oktober.

Indsamlingen af underskrifter kommer til at foregå overalt i Vesthimmerland, små som store byer. Der var stor interesse og mange underskrifter i Strandbyhallen allerede i lørdags i forbindelse med KFUM spejdernes 50 års jubilæum.

"Vi vil sende et klart signal til byrådet om, at det overhovedet kan komme på tale at lukke blandt andet Strandbyhallen. Hallen er samlingspunkt for mange lokale foreninger såvel som private fester. Strandby skole bruger også hallen til aktiviteter med børnene," siger Annette Vahlgreen.

Byrådsmedlemmet er ikke alene i sin frygt for en lukning af hallerne. Også Strandby Volleyballklub frygter for sin fremtid:

"Klubben blev født med Strandby Hallen. Dør Strandby Hallen, vil Strandby Volleyballklub også dø," skriver klubbens formand, Henning Christensen i et høringssvar til kommunen.

Men også Strandby Badmintonklub, Strandby Petanqueklub og Strandby Fritidsklub vil lukke, hvis Strandby Hallen nedlægges, lyder meldingen fra hallens egen bestyrelse.

I det hele taget er der bred modstand mod en lukning af Strandby Hallen. Men også Bakkeskolehallen nyder opbakning fra såvel egen bestyrelse som skolebestyrelsen på Toppedalskolen.

 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!