Fredag d. 27. maj 2022 - Årgang 17

Det sidste PCR-teststed i Vesthimmerland lukker

10-05-2022

Seks ud af elleve tilbageværende PCR-teststeder i Region Nordjylland lukker på søndag.

Flere nordjyder skal vænne sig til at møde op et nyt sted, når de skal testes for coronavirus. Muligheden for at få en vatpind skubbet ned i halsen bliver nemlig indskrænket i Region Nordjylland, når teststederne i Brønderslev, Brovst, Støvring, Aars, Nykøbing Mors og på Læsø lukker.

Det skyldes, at efterspørgslen på tests de seneste to måneder er faldet, efter Sundhedsstyrelsen i marts lempede reglerne for, hvornår man behøver at lade sig teste.

-Man skal kun lade sige teste, hvis man er syg, og derfor oplever vi ikke samme behov for tests som tidligere. Som følge deraf nedskalerer vi nu testkapaciteten, men vi har fortsat fokus på, at der skal være testmuligheder for nordjyderne, siger Anders Cinicola, chefkonsulent i Sundhedsplanlægningen i Region Nordjylland.

Stadig testmuligheder for nordjyderne

Hvis kropstemperaturen stiger eller man af andre årsager er nødt til at blive hjemme på grund af sygdom, kan der være behov for at få en PCR-test. Det er fortsat muligt i fem af de største, nordjyske byer.

Teststederne i Aalborg, Hjørring, Thisted, Frederikshavn og Hobro holder åbent alle ugens dage – dog med nye åbningstider fra mandag den 16. maj. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!