Lørdag d. 6. juni 2020 - �rgang 15

Der er hård kamp om de unge i foreningerne

29-08-2019

Vesthimmerlands Kommune og DGI Nordjylland inviterer til fyraftensmøde om, hvordan man fastholder de unge i foreningslivet.

Kampen om de unges tid er hård, og mange foreninger oplever et stort frafald af medlemmer fra 13-års alderen. Derfor inviterer Vesthimmerlands Kommune og DGI Nordjylland nu foreninger og andre interesserede lige fra idémagere til unge til fyraftensmøde om unge i foreningerne. Det sker den 12. september i Dr. Ingrid Hallerne i Farsø.

Her vil der blive øset ud af inspiration og viden om, hvilke nye former for aktiviteter og organiseringer, der appellerer til unge - og hvordan foreningerne kan understøtte og organisere det.

De unge ønsker fleksible rammer, som de selv kan være med til at udfylde, hvor det sociale, værdifællesskabet og mangfoldigheden prioriteres over kampen og konkurrencen mod nabobyens hold. De unge vil ikke lægge sig fast på særlige skemalagte aktiviteter ud over det i forvejen fyldte program med skole, lektielæsning, kæreste og fritidsjob. Derfor lever de mere spontant og laver til- og fravalg i sidste øjeblik, forklarer foreningskonsulent ved DGI Nordjylland og Vesthimmerlands Kommune René Lundgaard Østerheden.

Fyraftensmødet vil komme med eksempler på, hvordan foreningerne kan tale ind i de unges ønsker og behov.

DGI Nordjylland og Vesthimmerlands Kommune er desuden værter ved aftensmad og vand til alle deltagere til mødet, hvor man skal tilmeldes senest 8. september.

Se mere her

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!