Tirsdag d. 21. maj 2019 - Årgang 14

Den australske ambassadør i Danmark aflægger besøg i Løgstør

06-11-2014

Australiens ambassadør i Danmark, Damien Miller, kommer den 11. november til Løgstør for at markere årsdagen for våbenstilstanden efter Første Verdenskrig, som startede for 100 år siden.

Den 11/11 kl. 11.00 i året 1918 blev våbenstilstandserklæringen for 1. verdenskrig underskrevet.

Hvert år bliver dagen mindet med kransenedlæggelser ved mindestenen for Jørgen Christian Jensen ved “den gamle politistation” i Løgstør.

Det er i år 100 år siden krigen brød ud og ceremonien i år bliver med deltagelse af den australske ambassadør Damien Miller, der på vegne af den australske regering og det australske folk vil lægge en krans ved mindesmærket.

Borgmester Knud Kristensen lægger en krans på vegne af Vesthimmerlands Kommune, ligesom der bliver lagt en krans på vegne af De Allierede Danske Våbenfæller.

Jørgen Chr. Jensen, der er født i Løgstør i 1891, udvandrede som ung mand til Australien. I 1915 melder han sig i Adelaide til tjeneste i den australske hær og blev i oktober samme år indsat i kampene på Gallipoli. I 1916 er Jørgen Chr. Jensen i Frankrig og indsættes på Vestfronten. Det var her i Noreuil i Frankrig, han vinder Victoriakorset - en af de fornemste militære dekorationer -  for en stor heltemodig indsats.

Mindestenen i Løgstør blev rejst og afsløret den 11/11 kl. 11.00 i 2006 med deltagelse af den daværende australske ambassadør.

Samme dag udkom en bog, skrevet af major Bent Sørensen med titlen “Jensen og Verdenskrigen”
Bent Sørensen har altid vist en stor interesse for de danskere, der i tidens løb har modtaget Victoriakorset, specielt historien om Jørgen Christian Jensen.

Damien Miller

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!