Tirsdag d. 11. maj 2021 - �rgang 16

Delte meninger om tørt græs i Hvalpsund

15-12-2018

Det knastørre græs på golfbanen i Hvalpsund i sommer kan stadig antænde. Det gjorde det i hvert fald i overført betydning i byrådssalen i torsdags.

Af Jacob Dalgaard

Hvalpsund Golfklub har søgt kommunen om et kontant tilskud på 50.000 kroner til at så nyt græs på golfbanen efter sommerens tørke. Beløbet skal dække halvdelen af udgiften på 100.000 kroner.

Men er der noget, der kan sætte fut i et byrådsmøde, så er det kommunale støttekroner til golfklubber. Denne sag var ingen undtagelse.

SF's Theresa Berg Andersen lagde ud med at slå fast, at græstæppet i Hvalpsund ikke er en kommunal opgave:

- Løsningen er, at dem, der vil spille golf, betaler ved at sætte green fee-beløbet op, lød den klare afvisning fra viceborgmesteren.

Heller ikke Socialdemokratiets Rasmus Vetter ville åbne kommunekassen. Han lagde vægt på, at selve baneanlægget ejes af et ApS, som betragtes som en virksomhed, og så må det være dette ApS, der betaler. 

- Jeg har undersøgt, hvor mange penge, de har, og det ser fint ud, sagde Rasmus Vetter, der desuden havde tjekket golfklubbens hjemmeside.

- Det er Danmarks billigste golfklub, reklamerer de med på deres hjemmeside, så jeg vil bare råde dem til at spare penge op til uforudsete udgifter.

Trods modstand tegende der sig et klart flertal i byrådssalen for at imødekomme ansøgningen på de 50.000 kroner til golfklubben på den betingelse, at pengene skal bruges på netop nyt græs. Også gruppeformand Palle Jensen gik mod sine kritiske partifæller i Socialdemokratiet.

- Har man sagt A må man også sige B, sagde han med henvisning til at byrådet tidligere på året hjalp Aars Golfklub ved at forlænge løbetiden på et 3 millioner kroner stort lån.

Per Nyborg (K) foreslog, at man med tilskuddet til Hvalpsund Golfklub kunne sige, at man nu havde hjulpet alle kommunes golfklubber med undtagelse af den i Gatten, som han nok mente kunne klare sig selv. Løgstør Golfklub har tidligere fået lov at købe klubhuset for en krone. Dermed kunne byrådet jo konstatere, at kommunen ikke længere skylder klubberne noget, mente Per Nyborg.

Men Theresa Berg Andersen skyndte sig at påpege, at kommunen jo har sendt 1 million kroner til golfbanen i Gatten plus arbejdskraft for yderligere en million kroner i forbindelse med Made in Denmark.

Sådan rasede golfdebatten en tid i byrådssalen, indtil den blev afgjort med en afstemning, hvor Venstres Morten Mejdahl undlod at stemme. Theresa Berg Andersen (SF) og socialdemokraterne Anders Kjær Kristensen, Asger Andersen, Rasmus Vetter og Per Jensen stemte imod, mens et flertal på 18 stemte for at sende de 50.000 kroner til nyt græs i Hvalpsund.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!