Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17
Albert Veggerby håber på medlemmernes ja til en fusion for et stærkere erhvervssamarbejde i Vesthimmerland

De to første har sagt "ja"

06-11-2022

De lokale erhvervsråd i Vesthimmerland arbejder på en sammenlægning. På onsdag spørges medlemmerne i Løgstør Egnens Erhvervsråd.

Af Jacob Dalgaard

Et fælles erhvervsråd, der dækker hele Vesthimmerland. Det er målet med en række ekstraordinære generalforsamlinger, som afholdes henover efteråret i de lokale erhvervråd. Medlemmerne af de lokale erhvervsråd i Farsø og Aars har allerede stemt ja til en fusion.

Onsdag aften kommer turen så til medlemmerne af Løgstør Egnens Erhvervsråd, hvor formand Albert Veggerby også håber på et ja. Hensigten med fusionen er at etablere et stærkere erhvervsråd under navnet Foreningen Erhverv Væksthimmerland.

Som en del af arbejdet er Vesthimmerlands Kommune ansøgt om midler til at øge den opsøgende erhvervsservice i et fælles regi, og der blev ved budgetforliget i september afsat 400.000 årligt på det kommunale budget for 2023 og årene frem.

Formuen i Løgstør Egnens Erhvervsråd forbliver ved en fusion i Løgstør til gavn for lokale projekter.

Medlemmerne i de tre erhvervsråd skal sige ja til fusionen på to på hinanden efterfølgende generalforsamlinger med 14 dages mellemrum, førend at fusionen kan træde i kraft. 

Erhvervsforeningen i Aalestrup er primært en handelsstandsforening, og den kommer til at fortsætte som en selvstændig forening. Derfor bliver processen i Aalestrup en anden, siger Albert Veggerby, der også er formand for det nuværende erhvervssamarbejde på tværs af Vesthimmerland, Erhverv Væksthimmerland:

- Der starter vi op fra bunden. Vi indleder med et infomøde i Aalestrup umiddelbart efter de ekstraordinære generalforsamlinger er gennemført og vedtaget.
Aalestrup er naturligvis med men ikke med hensyn til at fusionere et tidligere erhvervsråd ind i Erhverv Væksthimmerland.

Hvis de eksisterende lokalråd stemmer ja til fusionen, træder den i kraft fra nytår.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!