Tirsdag d. 7. juli 2020 - �rgang 15
Søren Dolmer fra Det Radikale Venstre kunne ikke løfte arven efter Ninni Lodahl Gjessing, og de næste fire år er partiet slet ikke repræsenteret i byrådet i Vesthimmerland.

Valgets tabere

22-11-2017

Et valg med vindere har også tabere. Her er et overblik over dem, der røg ud af byrådet.

Tekst: Jacob Dalgaard   Foto: Per Lyngby

Storhedstiden hos de konservative i Vesthimmerland er væk de næste fire år. Tilbagegangen i partiet kostede taburetten for Pia Buus Pinstrup, Klavs Bojsen og Ulla Skov. Derudover forlader Ilse Skadhauge og Hans Jørgen Kastbjerg frivilligt byrådet, idet de ikke genopstillede.

Hos SF kostede valget 2 pladser. Pernille Vigsø Bagge genopstillede ikke, og Karen Clausager mistede ufrivilligt sit mandat. Løsgænger Annette Vahlgreen, der genopstillede på VestHimmerlandsListen, opnåede heller ikke genvalg.

Radikale Venstres enlige byrådsmedlem Ninni Lodahl Gjessing genopstillede ikke, og partiets 628 stemmer var ikke nok til at få valgt et nyt medlem ind i byrådet.

De radikales spidskandidat, Søren Dolmer, er "mega ked af" resultatet:

- Vi har givet den max gas i valgkampen, men man får ikke noget forærende ved et valg. Vi er gået 171 stemmer tilbage og skulle bare have haft 40 mere, så var vi kommet ind, siger en ærgerlig Dolmer, der til det sidste håbede, at opsamle nogle ekstra stemmer fra valgforbundet. De kom aldrig.

Også hos Pia Buus Pinstrup hos de konservative var der skuffelse at spore. Efter 8 år i byrådet må partiets nuværende gruppeformand erkende, at byrådspolitik er slut til nytår. Hun kan dog stadig håbe på en plads til regionsrådet, hvor hun også stiller op til kandidat. Resultatet af dette valg er i skrivende stund endnu ukendt.

For Liberal Alliance sluttede festen, inden den var begyndt. Blot 147 stemmer i hele kommunen blev det til. Endnu værre gik det for Retsforbundet, som måtte nøjes med 40 stemmer - endda overgået af Kommunisterne, som fik 41 stemmer. Ole Høgh Sørensen og Borgerlisten Vesthimmerland fik færrest stemmer med 38.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!