Onsdag d. 23. september 2020 - �rgang 15

Dansk Folkeparti peger på Knud som borgmester

07-11-2013

Vesthimmerlands siddende borgmester Knud Kristensen ser ud til at kunne regne med støtte fra Dansk Folkeparti til at beholde posten efter valget.

TV2 Nords store valgturné i Nordjylland var i aftes nået til Vesthimmerland. Og direkte fra studiet i Aabybro, hvor alle partiers spidskandidater var til stede, gav Dansk Folkepartis Brian Christensen en utvetydig opbakning til den siddende borgmester.

På en valgpyntet Ranum Kro sad et talstærkt publikum, som havde fået serveret valgflæsk på tallerknerne, inden det gik løs med spørgsmål direkte til politikerne i studiet. Og det konservative byrådsmedlem Søren Hansen spurgte Venstres Per Bach Laursen om hans holdning til en kommende konstituering.

Det ville Venstre-manden dog ikke ud med. Det ser vi på efter den 19. Det skal vælgerne bestemme, sagde Per Bach Laursen, der dog ikke afviste, at det godt kunne blive en koalition udenom Det Konservative Folkeparti.

Men de konservative fik en klar støtteerklæring fra Brian Christensen:

"Knud har gjort det godt for kommunen de sidste 4 år, og det er indiskutabelt. Venstre og Socialdemokraterne, som var før i tiden, så ender vi bare under administration, og det tror jeg ikke, der er nogen, der er interesseret i."

Borgmester holder fast i borgerligt flertal

Mens Venstre ikke udelukker en koalition med andre end de Konservative, slog Knud Kristensen fast, at hvis han bliver borgmester igen, så bliver det på baggrund af et flertal med Venstre.

Socialdemokraternes Palle Jensen siger:

"Vi arbejder for det røde flertal, og her vil det være naturligt med det største parti på borgmesterposten - altså Socialdemokraterne.
Hvis ikke det røde flertal er en realitet, søger vi størst mulig indflydelse og peger ikke på forhånd på en bestemt borgmester."

De Radikales Ninni Lodahl Gjessing afventer ligesom Venstre vælgernes dom den 19. november, hvorefter partiet vil søge maksimal indflydelse. Hun fik dog undsagt Brian Christensen og understregede, at det var det Venstre-ledede byråd i forrige periode, der med en besparelse på 100 millioner fik rettet kommunens økonomi op, så Vesthimmerland slap ud af statens administration.

Heller ikke Liberal Alliance peger på forhånd på en favorit til borgmesterkæden.

Enhedslistens Lise Dolleris udråbte overraskende sig selv som borgmesterkandidat, og det samme har Pernille Vigsø Bagge fra SF for længst gjort. Brian Olsen fra Kommunistisk Parti i Danmark vil derimod slet ikke samarbejde med nogen og kan næppe forvente stor indflydelse, hvis han skulle blive valgt ind.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!