Tirsdag d. 21. maj 2019 - Årgang 14

Charmerende sørøvere i VHG’s opsætning af ”Skatteøen”

09-11-2018

Der er nu god gang i forberedelserne til Vesthimmerlands Gymnasium & Hf's opsætning af Sebastian og Preben Harris’ berømte musical over Robert Louis Stevensons udødelige roman ”Skatteøen”.

Der har været afholdt en øve-weekend på skolen, og her røbede den indkaldte professionelle instruktør, Lilje Windbirk, at gymnasiets forestilling vil få et lille tvist: På grund af at pigerne er i overtal vil man ikke få nogle frygtindgydende sørøvere at se, der forsøger at få fat i skatten før drengen Jim Hawkins og de gode englændere. I stedet vil man spille på de medvirkende pigers charme. F.eks. vil den enbenede skibskok, Long John Silver, blive spillet af Julie Svensmark Møller.

Musicalen havde premiere på Folketeatret i 1986 med nogle af de største navne i dansk pop- og rockmusik i hovedrollerne foruden Sebastian selv. De fleste kan nok stadig genkalde sig Lis Sørensens fortolkning af ”Fuld af nattens stjerner” på den indre musikboks eller den morsomme ”Ostesang”.

På Vesthimmerlands Gymnasium og HF har man også tidligere forsøgt sig med musicalen, men det ligger næsten tyve år tilbage, og dengang var der ikke noget, der hed Musikhuset ALFA.

Det er der nu, og musikerne bag ”Skatteøen”, der har premiere d. 1. februar, har allerede været i gang længe, idet gymnasiet har sagt ja til at give et par smagsprøver fra musicalen til Vesthimmerlands Kommunes Prisfest d. 22. november i Musikhuset ALFA for de ildsjæle, som er med til at forme kommunens kultur- og fritidsliv.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!