Tirsdag d. 7. juli 2020 - �rgang 15

Byråd støtter allerede afholdt golfevent med 1 million

15-12-2017

Ninni Lodahl Gjessing retter skarp kritik af sine byrådskolleger for at støtte Made in Denmark 2017 flere måneder efter afholdelsen af turneringen.

Af Jacob Dalgaard

1. december 2017 dumpede en ansøgning ind hos Vesthimmerlands Kommune fra Made in Denmark og Himmerland Golf & Spa Resort. Heri bliver Økonomiudvalget ansøgt om tilskud på en million kroner til den store golfturnering, som blev afholdt i august.

På et ekstraordinær møde i Økonomiudvalget i går besluttede udvalget at sende den ønskede million kroner af sted, men bevillingen får ikke ros fra byrådets radikale medlem Ninni Lodahl Gjessing, der på sin sidste arbejdsdag i byrådet gav Økonomiudvalget en lektie.

- Det er et stort problem, at man går ud og støtter en turnering, der forlængst er overstået. Det er ikke ordentligt. Byrådet er ude i noget, der er helt forkert. Skal man støtte noget, skal man gøre det, inden det finder sted, sagde Ninni Lodahl Gjessing.

Tilskud gælder turnering i 2018

ØK-formand og borgmester Knud Kristensen forsøgte at berolige sin radikale byrådskollega ved at forklare, at Økonomiudvalget netop havde valgt ikke at imødekomme ansøgningen om støtte til turneringen til 2017. Til gengæld havde udvalget besluttet at give en million kroner til Made in Denmarks lillebror, den noget mindre turnering Made in Denmark Challenge, som dermed vil blive afholdt i Gatten i 2018, mens hovedturneringen finder sted i Silkeborg.

Hvis Ninni Lodahl Gjessing skulle beroliges af det, lykkedes det ikke. Hun henviste til referatet op det netop afholdte Økonomiudvalgsmøde, hvor blækket knapt var tørt.

- Det er ikke det, I har besluttet, sagde Gjessing.

- Men det er det, vi mente, fastslog borgmesteren.

Her er referatteksten. Bedøm selv, hvad ØK har besluttet:

"Økonomiudvalget godkendte, at der ydes 1,0 mio. kr. for det afholdte arrangement for 2017 med den begrundelse, at der hermed er skabt fuld finansiering til afholdelse af Challenge Turneringen i 2018".

Ninni Lodahl Gjessing kaldte referatet "volapyk", med henvisning til, at teksten udtrykker støtte til både 2017 og 2018.

Tilskud udløser endnu 1 million kroner

Den brede politiske opbakning i byrådet til at støtte Made in Denmark med en million var langt hen ad vejen motiveret af, at støtte fra en offentlig myndighed i den størrelsesorden vil udløse endnu en million kroner fra Sport Event Denmark.

Det kunne heller ikke formilde Ninni Lodahl Gjessing, der mener, at Made in Denmark skulle have været noget før ude med deres ansøgning. Hun valgte derfor at stemme imod efterbevillingen, og hun fik følgeskab af socialdemokraten Rasmus Vetter, der også stemte imod.

Støtte på yderligere 10 millioner kroner påkrævet

Fonden bag Made in Denmark har en målsætning om, at der senest i løbet af foråret 2018 laves en 5 års aftale med European Tour. Aftalen skal sikre kontinuitet og ro på bagsmækken og hensigten er at turneringen i perioden 2019-2023 som minimum afvikles tre gange i Himmerland og sandsynligvis flere. Men det kræver støtte på yderligere minimum 10 millioner kroner, påpeger Made in Denmark i sin ansøgning til Vesthimmerlands Kommune.

Den del af ansøgningen har byrådet udsat til sit januar-møde.

- Jeg kan kun beklage, at det først er nu, vi får brevet fra Gatten. Men jeg hører, det er vigtigt, hvis vi vil gøre os forhåbninger om at få Europatouren tilbage, og det er i januar vi skal give besked, sagde Knud Kristensen.

Borgmesteren håber, at nogle af Vesthimmerlands nabokommuner vil spæde til, men indtil nu har ingen bidt på krogen som medinvestorer, kunne Knud Kristensen meddele på byrådsmødet.

Og skal Vesthimmerlands Kommune betale hele regningen på 10 millioner kroner, bliver det i hvert fald ikke med Socialdemokratiets stemmer. Det fastslog gruppeformand Palle Jensen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!